miercuri

17 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 octombrie, 2017

Judecătoarea Cîrstoiu, în 2013

Fosta judecătoare Veronica Cîrstoiu (foto), care a primit aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu pentru a-l scăpa de condamnarea din dosarul BIR, a fost eliberată condiționat.

La începutul lunii iunie 2016, Cîrstoiu a fost condamnată definitv la șapte ani de închisoare.

Tribunalul Prahova, care a discutat cererea acesteia de liberare, a constatat că ea a executat fracția de 1/3 din pedeapsa de șapte ani (calculând și perioada de arest preventiv – 11 luni, din august 2013 până în iunie 2014. ) și a decis definitiv că poate fi eliberată condiționat, conform vechiului Cod Penal.


Trebuie precizat că nu este vorba despre Legea recursului compensatoriu, care calculează șase zile executate pentru fiecare 30 de zile de executare a condamnării în condiții improprii de detenție.

„Regina şpăgilor din justiţie”, cum a numit-o presa, a fost găsită vinovată pentru că a luat o mită de aproximativ 630.000 de euro de la Dinel Staicu, pentru a admite contestaţia în anulare pe care acesta a depus-o la dosarul în care a fost condamnat la şapte ani de închisoare pentru fraudarea Băncii Internaţionale a Religiilor (BIR).


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: