vineri

5 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2020

Eric Schmidt (foto), fostul CEO de la Google, spune, citat de Bloomberg, că „excesele” din mediile sociale vor provoca probabil reglementări mai stricte ale platformelor de internet în anii următori.

„Contextul în care rețelele sociale servesc ca amplificatoare pentru idioți sau oameni nebuni nu este ceea ce am intenționat”, a afirmat săptămâna trecută Eric Schmidt într-o conferință virtuală găzduită de Wall Street Journal. „Dacă industria nu va acționa grupat într-un mod cu adevărat inteligent, vor veni reglementări”.

Eric Schmidt a părăsit consiliul de la Alphabet Inc., grupul-mamă al lui Google, în 2019 dar este în continuare unul din cei mai mari acționari. El a aprecit că procesul antitrust inițiat de guvernul american săptămâna trecută împotriva companiei este „nepotrivit”, dar că mai multe reglementări ar fi în general necesare pentru rețelele sociale.


YouTube, deținut de Google, a încercat să reducă răspândirea dezinformărilor și a minciunilor despre Covid-19 și politicile SUA în acest an, cu rezultate amestecate. Facebook și Twitter au fost și ele în centrul criticilor în ultimii ani pentru a fi permis răspândirea online a mesajelor rasiste și discriminatorii.

Eric Schmidt a mai argumentat că motorul de căutare Google – ținta procesului antitrust al Departamentului Justiție al SUA – continuă să aibă succes pentru că oamenii îl aleg în defavoarea concurenților, nu pentru că își utilizează mărimea pentru a-i bloca pe rivalii mai mici.

„Aș fi prudent cu aceste argumente privind poziția dominantă. Cota de piață a lui Google nu este 100%”, afirmă Eric Schmidt.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: