11 octombrie, 2022

În atacul de luni, 10 octombrie, asupra Ucrainei, soldat cu 19 morți și 105 persoane rănite, rușii au folosit 84 de rachete și 24 de drone, al căror cost mediu este cuprins între 400 și 700 milioane de dolari, conform unor calcule realizate de jurnaliștii Forbes din Ucraina.

Forbes estimează costul rachetelor lansate de Rusia, deoarece numărul exact de rachete de fiecare tip este încă necunoscut.

Potrivit sursei citate, Ucraina a reușit să doboare mai mult de jumătate dintre rachetele lansate de Rusia, respectiv 43 de proiectile, dar și 13 drone.

(Citiți și: Video / Rușii au bombardat Kiev)


Forbes consideră că majoritatea rachetelor care au lovit Ucraina luni dimineață au fost scumpe și de înaltă precizie X-101 și cu rază de acțiune tactică S-300 și Tornado-S, iar restul au avut ca scop supraîncărcarea apărării aeriene.

Rusia a mai atacat în forță capitala și alte orașe din Ucraina în luna iunie, când a lansat între 60 și 80 de rachete cu rază lungă de acțiune, cu un cost total între 150 și 220 de milioane de dolari, a estima Forbes la acea vreme.

Echipamente militare de miliarde de dolari distruse de Ucraina

Un alt atac masiv al Rusiei a avut loc în luna iunie, când au fost lansate între 60 și 80 de rachete cu rază lungă de acțiune, cu un cost total între 150 și 220 de milioane de dolari, potrivit Forbes.

Costul rachetelor lansate la acel moment numai la Kiev a fost de 50-60 de milioane de dolari.


În primele două luni de război, rușii au tras peste 1.300 de rachete în Ucraina, care, potrivit Forbes, au costat 7,5 miliarde de dolari.

Ucraina a distrus echipamente rusești în valoare de 16,6 miliarde de dolari în primele șase luni de la începutul războiului (din 24 februarie până în 24 august), iar rușii au pierdut 12.142 de echipamente (excluzând rachetele).

Rusia a pierdut aproape 2.000 de tancuri, 234 de avioane și 15 nave.

Numai pe Insula Șerpilor și în apele din jur, Rusia a pierdut echipamente în valoare de peste 900 de milioane de dolari, mai arată Forbes.

***

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: