miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

4 noiembrie, 2019

Fondurile de pensii administrate privat (Pilonul 2 obligatoriu + Pilonul 3 facultativ) au facut plăți de peste 95 de milioane de euro unui număr de peste 63.000 de beneficiari sau moștenitori, potrivit calculelor Asociației pentru Pensiile Administrate Privat din România (APAPR).

Fondurile de pensii private P2 au virat peste 226,2 milioane de lei în conturile a 24.993 beneficiari direcţi şi moştenitori, iar cele facultative (P3) au plătit peste 228,4 milioane de lei pentru 38.160 de beneficiari. În total, s-au plătit aproape 455 milioane de lei.

Randamentul al plasamentului în fondurile private de pensii oblșigatorii (P2) a fost de 150,9% pe toată perioada de funcțion are de până acum, sau de 8,4% anualizat.


Altfel spus, câştigul total net de toate comisioanele se ridică la 12,1 miliarde de lei (peste 2,5 miliarde de euro), în plus față de contribuțiile virate, potrivit noilor date apărute în secţiunea statistică a site-ului APAPR.

Fondurile de pensii private obligatorii (P2) au primit contribuţii de 47,2 miliarde de lei, de la lansare până acum şi aveau active în valoare de peste 59,11 miliarde de lei, la 30 septembrie 2019, în creştere cu 26,8% faţă de nivelul existent în luna similară a anului trecut.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fondurile de pensii private sun t de peste doi ani sub tirul intenţiilor guvernamentale de a le reduce atractivitatea, fie prin diminuarea contribuţiilor orbligatorii sub nivelul legal, fir prin impunerea unor obligaţii arbitrare de capital pentrui administratori.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: