vineri

19 aprilie, 2024

16 februarie, 2018

România nu a trimis la Bruxelles toate documentele necesare pentru cele trei spitale regionale, iar în cazul celro care ar trebui construite la Craiova și Cluj Napoca sunt probleme cu terenul, a declarat joi seara premierul Viorica Dăncilă.

Situația este similară și în ceea ce privește linia de metrou Gara de Nord – Aeoportul Otopeni, în cazul căreia există riscul ca Bruxelles să trimită înapoi documentația incompletă.

Prim-ministrul Dăncilă a explicat că acum se caută caută vinovații pentru aceste situații și se întreabă dacă cei care au generat probleme sunt consultanții (Băncii de Investiții).


„Legat de cele trei spitale pe fonduri europene.

Cele trei spitale nu sunt în situaţia pe care ne-am fi dorit-o cu toţii, trebuia să se construiască la Iaşi, Cluj şi Craiova.

Spitalul care trebuia să se construiască la Craiova – ni se cere o altă poziţionare, deci un alt teren pe care să construim un alt spital, cer consultanţii de la Banca de investiţii.

Iar la spitalul de la Cluj ni se cer încă 1,4 ha pentru construirea acestui spital.


Nu sunt trimise nici toate documentele, pe care ar fi trebuit să le avem deja, la Bruxelles. Căutăm soluţii pentru cele trei spitale, iar situaţia nu pot să spun că ne bucură”, a afirmat Dăncilă, la Antena 3.

Deocamdată, se caută vinovații:

„Să vedem: este problema consultanţilor? Să vedem cine a generat această situaţie. Acum urmează să văd cine este vinovat de cele întâmplate. Vreau să nu am o atitudine critică, vreau să am o atitudine constructivă”, a spus Viorica Dăncilă.

Bruxelles ar putea trimite înapoi documentația pentru Metroul Gara de Nord – Otopeni 

Premierul a mai declarat că nici linia de metrou care face legătura între Gara de Nord şi Otopeni nu are toată documentaţia depusă: „Riscăm să ne trimită înapoi toată documentaţia, deci nu ne putem încadra în termenul de 2020 pentru construcţia acestei linii de metrou„, a spus premierul.

Conform Programului de guvernare, în România urmează să fie construite opt spitale regionale, dintre care trei au ca sursă de finanțare fonduri europene (pentru care au făcut pregătirile cei din Guvernul Dacian Cioloș), iar un număr de cinci spitale vor fi construite din Fondul Suveran de Dezvoltare și Investiții.

Anul trecut, la sfârșitul lunii august, fostul ministru al Sănătății Florian Bodog declara că lucrurile se mișcă rapid în ceea ce privește cele trei spitale, iar în septembrie el și comisarul european Corina Crețu stabileau, la Bruxelles, calendarul pentru implementarea proiectelor pentru cele tre spitale ce urmau a fi construite cu fonduri europene.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: