miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

22 august, 2017

Fondul Proprietatea și-a exprimat marți ”dezaprobarea categorică precum și ingrijorările majore” în privința a două noi puncte propuse de către Ministerul Energiei pe ordinea de zi a Adunarii Generale a Acționarilor Nuclearelectrica, programata pe 24 august 2017.

Potrivit unui comunicat al FP:

”Ambele puncte se afla in contradictie flagranta cu normele guvernantei corporative si este de asteptat sa aiba un impact negativ asupra performantei Nuclearelectrica, precum si asupra valorii actiunii acestei companii listate la bursa.


In primul rand, Consiliul de Supraveghere interimar al Nuclearelectrica urmeaza sa fie schimbat cu un alt Consiliu cu mandat scurt de patru luni, in ciuda faptului ca data expirarii mandatului membrilor Consiliului actual era cunoscuta de toti actionarii de luni intregi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

In al doilea rand, contractele de mandat propuse pentru noul Consiliu interimar sunt revizuite, fiind eliminate obligatii cheie ale membrilor Consiliului, care faceau parte din contractele de mandat anterioare.

In opinia Fondului, aceasta situatie sporeste in mod vizibil riscul unor potentiale practici de coruptie si abuzive la Nuclearelectrica. In plus, pune in pericol performanta companiei, deoarece poate influenta valoarea actiunilor companiei cotate la bursa, precum si increderea investitorilor in viitorul companiei datorita lipsei de responsabilitate si transparenta.”


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: