joi

25 aprilie, 2024

21 martie, 2019

Consiliul de administraţie al operatorului naţional aerian TAROM l-a numit în funcţia de director general provizoriu și de „accountable manager” al companiei pe Florin Susanu, actualul director al „Direcției de Zbor”, potrivit unui cominicat emis joi.

Florin Susanu a fost singura propunere a consiliului de administraţie pentru un mandat de director general interimar pe patru luni, cu posibilitate de prelungire cu încă două luni la TAROM, potrivit Agerpres.

Florin Susanu are o experiență în companie de 20 de ani. Îl înlocuieşte pe Werner-Wilhelm Wolff, numit în 20 noiembrie 2017. De atunci, compania a reuşit să reducă pierderile şi să înregistreze rezultate mai bune, pentru prima dată după mai mulţi ani.


Pentru prima dată în 10 ani, TAROM şi-a construit un buget cu profit în 2018.

Noul director general al TAROM a mai asigurat interimatul la conducerea companiei, în 2017, iniţial pe o lună , într-o serie de numiri care a inclus patru directori în trei luni, inclusiv Werner-Wilhelm Wolff. Acesta avea experiență în vânzări, ca şef al reprezentanţei BMW Timişoara-Arad.

Noi controale

Miercuri seară fusese ales un nou consiliu de administrație, care decisese schimbarea lui Werner Wolff.

Schimbarea conducerii companiei vine după ce, tot miercuri, la Camera Deputaților, s-a decis începerea unei anchete privind activitatea TAROM în perioada 2007-2018, în Comisia pentru transporturi.


Totodată, au loc și verificări ale Corpului de control al premierului, care verifică, printre altele „și circumstanțele în care două aeronave Airbus A310 au fost înstrăinate în anul 2018″, potrivit unui anunţ din ianuarie al Guvernului.

Criteriile politice

La Tarom s-au perindat 15 directori generali în 19 ani, compania fiind legată de numeroase interese politice și ținta a numeroase controverse.

Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, nu s-a sfiit să declare, miercuri seara: „Eu vă spun atât: ce a fost până acum, a fost la TAROM epoca lui Tudose”, făcând aluzie la fostul prim ministru Mihai Tudose.

Răzvan Cuc a fost ministrul Transporturilor și în cabinetul condus de Mihai Tudose, care nu ezita să-l ironizeze cu diverse ocazii.

Ministrul Transporturilor a invocat o discuție cu Werner Wolff, în cursul căreia acesta i-ar fi spus de pierderile companiei:

„Toată lumea este vinovată, mai puțin el. N-am nicio problemă, poate omul are dreptate. Dar așa cum domnul Tudose l-a girat pe domnul Wolff și alți membri din consiliul de administrație, de-acum intrăm noi cu oamenii din aviație, să facem ce trebuie. (…) Noul director general este din domeniu. Este om de meserie. Ce-a fost până acum a fost la Tarom epoca lui Tudose”, a declarat Răzvan Cuc, citat de Agerpres.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: