joi

8 iunie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

24 decembrie, 2020

Premierul Florin Cîțu a declarat că proiectul de buget va fi gata în prima parte a anului viitor și va fi fundamentat pe o țintă de deficit de 7% din PIB.

”Proiectul de buget o să fie gata în prima parte a anului viitor. Majoritatea detaliilor sunt puse la punct. Ceea ce ştim foarte bine este că ţintim un deficit bugetar în jur de 7% sau mai bine, în funcţie de cum vor decurge discuţiile”, a declarat premierul.

El a precizat că așteaptă estimările Comisiei Naționale de Strategie și Prognoză cu privire la evoluția principalilor indicatori economici.


”Așteptăm, pentru a avea toate informațiile și estimările Comisiei Naționale de Strategie ș Prognoză. Știți foarte bine că bugetul se fundamentează pe estimările CNSP. După aceea putem să vorbim și de ceilalți indicatori macroeconomici”, a declarat Florin Cîțu, miercuri la Parlament.

Guvernul Cîţu a primit votul de încredere al Parlamentului, cu 260 de voturi ”pentru” și 186 ”împotrivă”. Noul Executiv a depus jurământul la Cotroceni, reunindu-se ulterior la Palatul Victoriei.

Prioritățile pentru prima ședință de Guvern

În cadrul acestei reuniuni a fost realizată listă cu proiecte de Ordonanțe de Urgență care ar trebui adoptate săptămâna viitoare, în cadrul primei ședințe de guvern a noului executiv. Premierul Florin Cîțu a atras atenția că aceste proiecte trebuie să intre în procesul de avizare începând de joi.

Virgil Popescu, ministrul Energiei, a precizat că trebuie reluat circuitul de avizare inclusiv pentru proiecte mai vechi, care au deja avize, în condițiile în care s-au schimbat miniștrii. În această situație este un proiect de OUG privind prelungirea valabilității voucherelor de vacanță, care a fost deja discutat în primă lectură.


Proiectele de OUG avute în vedere vizează prelungirea unor măsuri adoptate în contextul pandemiei. Potrivit premierului, sunt câteva priorități, cum ar fi proiectele ce vizează combaterea răspândirii pandemiei și cele de susținere a mediului de afaceri.

De asemenea, trebuie aprobat un proiect de lege privind abilitarea Guvernului de a emite ordonanțe pe perioada vacanței parlamentare.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 82 (al 19-lea, socotindu-se în sens invers) al revistei (exclusiv print) CRONICILE – Curs de Guvernare , sub titlul ”Înapoi, în improvizație”. Din cele 184 de pagini ale acestui

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: