marți

5 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 iulie, 2021

Florin Cîțu Premierul Florin Cîțu își propune să rămână ministru interimar al Finanțelor Publice pe toate perioada permisă de lege, de 45 de zile, în contextul în care o primă analiză a execuției bugetare pe primul semestru ”nu este satisfăcătoare”, potrivit unor declarații făcute marți.

Premierul a precizat că 12 miliarde de lei alocate prin legea bugetului nu au fost cheltuite în primele șase luni din 2021, dar și că alte 86 de miliarde de lei sub forma unor credite de angajament au rămas necheltuite.

”În acest moment avem calendarul pentru rectificarea bugetară. Avem o situație pe fiecare minister. Sunt 12 miliarde de lei care nu au fost cheltuiți deși erau alocați pe primul semestru. Trebuie să vedem unde sunt acești bani. 86 de miliarde de lei credite de angajament nefolosite în primul semestru. E clar că execuția bugetară nu este satisfăcătoare din punctul meu de vedere”, a declarat premierul.


Premierul Florin Cîțu a anunțat luni că guvernul va adopta ordonanța pentru rectificarea bugetului de stat în perioada 16-20.

”Am semnat calendarul pentru elaborarea proiectului rectificării bugetului de stat. În acest moment estimăm adoptarea Ordonanței cu privire la rectificarea bugetului de stat în perioada de 16 -20 august”, a scris premierul pe Facebook.

Florin Cîțu a declarat, luni, după o întâlnire cu primarii de municipii, că aceștia vor primi bani la rectificarea bugetară, însă alocările nu vor fi făcute pe criterii politice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

”Se vor face în funcție de buget, acolo unde avem primari care știu să folosească banii”, a declarat premierul, care a declarat că deși rectificarea va fi discutată în Coaliție, decizia privind împărțirea banilor va fi luată în Guvern.


Florin Cîțu a preluat funcția de ministru interimar al Finanțelor, după revocarea lui Alexandru Nazare.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Un răspuns

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: