vineri

21 ianuarie, 2022

Florin Cîțu nu îi permite lui Nicolae Ciucă să negocieze o majoritate guvernamentală, ci doar un guvern minoritar

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 octombrie, 2021

Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat marți dimineață că premierul desemnat are mandat să negocieze doar susținerea unui guvern minoritar PNL – UDMR. Câțu afirmă că modificarea mandatului de negociere poate fi operată doar prin decizie a conducerii PNL.

Precizările liderului PNL apar după ce presa a anunțat luni seara că, în urma unei discuții cu președintele Iohannis, mandatul lui Nicolae Ciucă ar fi fost ”flexibilizat” pentru ca premierul desemnat să poată să negocieze o eventuală majoritate parlamentară cu PSD sau cu USR.

”Avem mandat doar pentru guvern minoritar PNL – UDMR. Fac apel la președinții PSD și USR, să demonstreze că vor să fie responsabili. PNL a făcut un pas de flexibilizare, așteptăm de la PSD și USR. Singura soluție pe care o avem în acest moment e guvern minoritar PNL – UDMR. Dl Ciucă e membru PNL, pate fi mandatat doar de partid”, a spus marți Florin Cîțu.


Nicolae Ciucă are în acest moment doar acordul și voturile UDMR pentru instalarea unui nou guvern, voturi insuficiente pentru învestire. PSD a dat de înțeles imediat după ce Nicolae Ciucă a fost nominalizat că este dispus să susțină un guvern minoritar, apoi a pus condiții neacceptate de PNL.

USR a decis că singura formulă acceptabilă este refacerea coaliției, dar PNL a exclus această variantă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Premierul desemnat mai are 5 zile ca să găsească susținere parlamentară pentru guvernul său, iar asta nu se poate realiza decât prin cooptarea PSD sau USR, ambele formule fiind respinse de Florin Cîțu.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar:

rrr