vineri

19 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

23 octombrie, 2021

Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a avut, sâmbătă, o convorbire telefonică cu prim-ministrul desemnat, Nicolae Ciucă, căruia i-a solicitat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru gestionarea pandemiei, precum şi includerea în programul de guvernare a celor 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social, se arată într-un comunicat transmis sâmbătă de PSD.

„În cadrul discuţiei, preşedintele Marcel Ciolacu a subliniat că prioritatea absolută a oricărui guvern trebuie să fie gestionarea eficientă a pandemiei, astfel că i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor şi a deceselor cauzate de COVID-19”, transmite conducerea PSD.

De asemenea, preşedintele PSD i-a transmis prim-ministrului desemnat că aşteaptă programul de guvernare care să acopere perioada de până în februarie 2022, dar şi măsurile pentru stoparea declinului economic.


„În acest sens, preşedintele Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic şi social”, se arată în comunicatul social-democraţilor.

O discuţie mai aprofundată pe marginea programului de guvernare, a planului sanitar şi a măsurilor economice urmează să aibă loc în cadrul unei întâlniri care va fi stabilită în zilele următoare, mai menţionează sursa citată.

PSD nu vrea funcţii în schimbul susţinerii – cere 10 măsuri guvernamentale ale PSD

Totodată, Ciolacu a declarat sâmbătă, jurnaliştilor, la sediul PSD, că “am stabilit foarte clar că vom avea o decizie pentru o perioadă limitată de timp în cazul unei decizii a PSD de a fi votat ca şi prim-ministru până la data de 1 februarie”.

“Noi vorbim, totuşi, de un armistiţiu politic ca să depăşim situaţia pandemiei şi a problemelor din energie. Nu s-a vorbit niciodată despre o învestire a unui guvern pe următorii trei ani de zile”, a subliniat liderul social-democrat.


Întrebat dacă PSD ar putea să intre la guvernare, Ciolacu a precizat că “nu s-a discutat acest lucru până acum”.

“Să vedem care este programul de guvernare, care sunt măsurile, dacă pot fi încadrate cele 10 măsuri ale PSD şi care sunt timpii de implementare a acestor măsuri, fiindcă nu vorbim acum de politică, ci de priorităţile românilor. Acum suntem în cu totul şi cu totul altă logică”, a adăugat el.

Întrebat dacă PSD va solicita funcţii în guvernare, Marcel Ciolacu a răspuns că “o singură condiţie are PSD: că PSD nu are nevoie de nicio funcţie”. Liderul social-democrat a dat un răspuns similar şi unei întrebări referitoare la funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor: “Nu, PSD nu are nevoie”.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Scumpirea energiei electrice a fost amplificată de mecanismul formării prețurilor adoptat în UE („pay as clear”), care promovează alinierea prețurilor angro la cel mai mare cerut pe piață.

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: