miercuri

24 aprilie, 2024

3 mai, 2021

Lupta jurnaliștilor pentru adevăr este vitală mai ales acum „pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 și vaccinare în pandemie”, declară premierul Florin Cîți, într-un comunicat transmis de guvern luni, de Ziua libertății presei.

„De ziua libertății presei, le mulțumesc jurnaliștilor pentru munca lor din timpul pandemiei, în aceste vremuri dificile și pentru ei. Informația verificată și corectă despre efectele Covid-19 trebuie să ajungă la public, pentru protejarea sănătății cetățenilor. Iar lupta jurnaliștilor pentru adevăr este vitală mai ales acum, pentru a combate tot ce înseamnă fake-news despre Covid-19 și vaccinare în pandemie”, spune premierul, citat în comunicatul Guvernului.

(Citiți și: „Libertatea presei 2021: În România, viziunea Guvernului despre jurnalism încurajează cenzura și autocenzura”)

Premierul cere presei să fie, în continuare, un partener în „efortul comun” de responsabilizare a oamenilor pentru a se vaccina.


„Vă rog să fiți în continuare parteneri în acest efort comun al informării corecte și al responsabilizării românilor, de a se vaccina în număr cât mai mare, pentru a ne întoarce la normalitate. Vă doresc să rămâneți mereu liberi, de partea adevărului și binelui public, independenți, să informați corect opinia publică. La mulți ani tuturor celor care lucrează în mass-media!”, a mai transmis Florin Cîțu.

În fiecare an, la data de 3 mai, în întreaga lume este marcată Ziua Mondială a Libertăţii Presei, proclamată de către Adunarea Generală a ONU în anul 1993, în urma unei recomandări adoptate în cadrul celei de-a XXVI-a sesiuni a Conferinţei Generale a UNESCO, din anul 1991.

Ziua mondială a libertății presei a fost instituită pentru a atrage atenţia întregii lumi asupra importanței și obligaţiei respectării libertății de exprimare, aşa cum sunt ele stabilite în Declarația Universală a Drepturilor Omului, care, la articolul 19 arată că: „Orice om are dreptul la libertatea opiniilor și exprimării; acest drept include libertatea de a avea opinii fără imixtiune din afară, precum și libertatea de a căuta, de a primi și de a răspândi informații și idei prin orice mijloace și independent de frontierele de stat”.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: