duminică

21 aprilie, 2024

22 martie, 2022

Conducerea PNL discută marți, în ședința Biroului Executiv Național, despre activitatea miniștrilor săi din Guvernul Ciucă. Președintele Florin Cîțu a cerut o evaluare a acestora. Nicolae Ciucă a respins marți ideea unei remanieri și a precizat că evaluarea miniștrilor este făcut de prim-ministru.

Într-un dialog purtat prin intermediul presei, Florin Cîțu a spus marți că „premierul își face propria evaluare, noi, la partid, ne facem propria evaluare”.

În media române au apărut informații despre intenția președintelui PNL de a înlocui unii miniștri PNL, printre care și ministrul de Interne, Lucian Bode.

Declarații contradictorii înainte de BEX


Înaintea ședinței, Florin Cîțu a spus, citat de Digi24, că „oamenii din PNL nu se cramponează de funcții și atunci când trebuie să facem o schimbare, o facem”.

În replică, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a declarat că „este prea devreme pentru schimbări”.

„Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus și Lucian Bode.

„Mă supun evaluării instituționale, constituționale în orice moment, însă, în opinia mea, astfel de discuții nu fac decât să slăbească puterea unor instituții. (…) Trebuie să ne lămurim astăzi cine a demarat această procedură, când a început și care este finalitatea ei”, a spus și Lucian Bode, înaintea ședinței Biroului Executiv Național.


Premierul Nicolae Ciucă a transmis marți un mesaj de susținere ministrului Lucian Bode, mulțumindu-i pentru activitatea pe care o desfășoară în fruntea Ministerului Afacerilor Interne.

Încă de săptămâna trecută, din interiorul partidului au venit informații că Florin Cîțu și-ar dori o remaniere guvernamentală. Florin Cîțu și-ar fi justificat decizia spunând că potrivit sondajelor de opinie partidul este pe creștere, fiind un moment bun pentru a schimba miniștrii care nu au performat. Evaluarea și eventuala remaniere nu ar fi fost discutată însă în partid, spun surse din conducerea PNL, președintele Cîțu având discuții doar cu secretarul general Dan Vîlceanu.

Rareș Bogdan vorbește de responsabilitate în actualul climat geopolitic

În PNL, evaluarea miniștrilor cerută de Florin Cîțu este respinsă de prim-vicerpeședinții partidului.

„Cred că este puțin devreme să discutăm despre schimbări, mai ales că acestea trebuie inițiate de prim-ministru”, a declarat marți prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan.

„România este într-un climat geopolitic în care trebuie să fim extrem de responsabili. Românii se gândesc la frica de conflict, îi preocupă prețurile la alimente și energie, aceste chestiuni sunt cele care trebuie să ne preocupe pe noi. În acest moment este nevoie de unitate, de coeziune și de responsabilitate”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL.

Sub paravanul analizei guvernamentale, Coaliția a împărțit noi posturi în teritoriu

Miniștrii au fost chemați luni ”la raport” în fața liderilor Coaliției pentru a prezenta progresele înregistrate, dar și deficiențele pe linie guvernamentală.

Fiecare ministru a avut la dispoziție o jumătate de oră pentru a expune situația din domeniul pe care îl administrează. Discuțiile s-au purtat în biroul lui Marcel Ciolacu de la Camera Deputaților.

În realitate, transmite Europa Liberă, în biroul președintelui Camerei Deputaților, discuția s-a axat pe altă temă: împărțirea funcțiilor în teritoriu. Evaluarea a rămas o temă secundară.

„În peste 25 de județe, nu s-a ajuns la un acord între PNL, PSD și UDMR. Se ceartă de luni bune, iar numirile sunt blocate. Sunt trei zone principale: pozițiile de inspector județean, de secretar general al prefecturilor, funcții în ANAF. Ciolacu și Cîțu trebuie să rezolve problema”, a dezvăluit un participant la discuția din Coaliție.

Șefii de organizații au fost sunați pentru a se vedea cum stă situația în teritoriu și care sunt problemele. Organizație cu organizație s-a apelat la discuții sau la amenințări pentru ca problemele locale să fie depășite, au precizat surse din Coaliție.

Negocierile pentru împărțirea funcțiilor din teritoriu au durat aproximativ cinci ore.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: