cursdeguvernare

sâmbătă

12 octombrie, 2024

logo-conferinte-curs-de-guvernare

Prima ședință cu scântei a coaliției – Florin Cîţu cere să verifice rectificarea bugetară a guvernului Ciucă

26 noiembrie, 2021

Preşedintele PNL Florin Cîţu a cerut ca rectificarea bugetară să fie prezentată în coalitie, înainte de şedinţa de guvern de vineri în care este planificată aprobarea acesteia. Ministerul Finanţelor, condus acum de PSD, prin Adrian Cîciu, modifică proiectul pregătit de fostul ministru Dan Vîlceanu, iar președintele PNL cere ca modificările operate să fie în prealabil acceptate de toate partidele din coaliție.

Florin Cîţu afirma joi, la TVR, că rectificarea bugetară nu ar trebui să conducă la un deficit mai mare de 7% la sfârșitul anului, dar că a constatat că varianta modificată ar urca deficitul la 7,13% din PIB.

Florin Cîţu mai spunea că estimează acum, în noiembrie, un deficit de 5%, astfel că, ”să mai faci 2 puncte procentuale deficit în ultima lună este enorm”.


”Am văzut rectificarea bugetară, menţinem deficitul peste 7%, am văzut că se alocă nişte sume în fondul de rezervă, se mai alocă nişte sume … nu am văzut în detaliu, doar ce a fost prezentat. Cred că sunt unele cheltuieli care nu trebuiesc făcute acum, dar e decizia noului guvern.

Proiectul de rectificare nu a fost făcut de noi, noi am lăsat parametrii, dar acest proiect cu 7,13% a fost făcut de noul ministru de Finanţe. Ştiu că se vor da mai mulţi bani la subvenţia pentru Metrorex şi CFR Călători, deşi acolo am spus de la începutul anului că fără o reformă nu mai dau bani. (…) am ţinut sub control aceste cheltuieli şi la rectificarea din vară, văd că acum se duc câteva sute de milioane şi către Metrorex şi către CFR Călători”, a comentat Cîţu intenţiile noului Executiv. 

Noul ministru al Finanţelor Publice, Adrian Câciu a anunţat că vineri, în şedinţa de Guvern, va fi adoptată rectificarea bugetară şi dă asigurări că salariile din sănătate şi din întreg sistemul bugetar, pensiile şi toate drepturilor cetăţenilor vor fi plătite fără probleme până la sfârşitul anului.

”Nu venim cu noi taxe, ci regândim modul de a construi sistemul fiscal pentru a-i ajuta în primul rând pe cei vulnerabili”, spune ministrul.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: