miercuri

29 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

15 noiembrie, 2021

Președintele PNL, Florin Cîțu, a declarat luni că soluția cea mai bună pentru români, în acest moment, este formarea unui guvern alături de PSD cât mai repede posibil.

Negocierile între PNL, PSD și UDMR se reiau luni la Parlament după ce conducerile PNL și PSD au fost informate în detaliu despre stadiul la zi al discuțiilor pe programul de guvernare.

În ședința grupurilor PNL, Florin Cîțu le-a transmis deputaților și senatorilor că astăzi sau mâine ar putea fi finalizate negocierile, iar în cel mai scurt timp vor avea un calendar pentru învestirea Guvernului.

Cîțu: ”Noi am încercat cu USR, dar au avut condiții bizare”


”Avem o alianță cu PSD. Avem negocieri pentru a forma o coaliție cu PSD pentru guvernare. Trebuie să formăm acest guvern. Cea mai bună soluție este să avem un guvern cât mai repede. Facem un compromis deja, suntem în negocieri, în discuții pentru a avea o coaliție de guvernare cu PSD. Este un compromis major pe care îl face Partidul Național Liberal. Vom vedea mai departe ce vom face, trebuie să avem o guvernare bună pentru români.

Dacă mergem împreună, o să fie o coaliție de guvernare. Vom vedea care o să fie forma. Până la urmă nu poate nimeni să ia o decizie fără o coaliție.

Noi am încercat să avem o guvernare cu cei de la USR, cei de la USR ne-au închis ușa, au avut niște condiții bizare la care nu au renunțat. Suntem în partea cealaltă, e important să avem astăzi, să găsim un guvern pentru România”, a declarat presei Florin Cîțu.

PNL nu merge la Cotroceni cu propunerea Nicolae Ciucă

Întrebat când va avea loc întâlnirea cu președintele Klaus Iohannis, liberalul a spus: „Când avem o soluție în coaliție pentru premier, vom merge la Președinte”.


Potrivit lui Cîțu, nu se pune problema ca propunerea de premier să fie Nicolae Ciucă, pentru că în partid nu a existat această propunere. El le-a transmis celor de la PSD că nu le spune pe cine să susţină ca premier şi că premierul este stabilit în PNL şi atunci când va exista o decizie va fi făcută publică.

În privința creșterilor propuse de PSD, Cîțu a spus că „România e în procedură de deficit excesiv. Nu putem să creștem deficitul. Ținem foarte mult să nu crească taxele”.

Întrebat dacă există un buffer de 40 de miliarde lei care ar permite creșterea pensiilor și celelalte majorări, așa cum ar susține PSD, Cîțu a replicat râzând: „Nu există niciun buffer. Sunt 40 de miliarde încasări mai mari, în condițiile în care nu am crescut taxele. Nu există un buffer, există încasări mai mari. Vedeți care e pericolul ca Finanțele să meargă la PSD?”.

PSD confirmă: Negocieri finalizate în proporție de 90%

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Negocierile cu PNL sunt finalizate în proporție de peste 90%, a anunțat și purtătorul de cuvânt al PSD, Radu Oprea, după ședința Consiliului Politic Național al PSD.

”Rămân deschise discuțiile pe capitolul Muncă, pe capitolul fiscal și pe Justiție. Noi, cei de la PSD, ținem forte mult la pachetul de măsuri sociale și aș menționa doar creșterea pensiilor, creșterea alocațiilor, creșterea salariului minim”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: