duminică

14 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 mai, 2011

Mezinul lui Muammar Gaddafi, Saif al-Arab, şi trei dintre nepoţii săi au murit, sâmbătă, în urma unor lovituri areiene aplicate de NATO asupra unei reşedinţe a familiei liderului libian, dintr-o znă rezidenţială a capitalei Tripoli.

Saif al-Arab, în vârstă de 29 de ani, era civil, şi studiase în Germania, a spus un purtător de cuvânt al regimului de la Tripoli, Musa Ibrahim, citat de Reuters.

Jurnaliştii aduşi de responsabilii libieni să vadă casa lovită au observat că acoperişul era complet distrus în unele locuri din care atârnau bare de oţel printre bucăţi de beton.


Un joc de fotbal de masă era instalat în grădina casei, relatează Reuters.

În schimb, NATO a subliniat că acţiunile sale sunt îndreptate doar împotriva instalaţiilor militare ale regimului Gaddafi şi că regretă moartea unor civili nevinovaţi.

”Sunt la curent cu informaţiile neconfirmate, din presă, conform cărora este posibil ca anumiţi membri ai familiei Gaddafi să fi fost omorâţi. Regretăm orice pierderi umane, în special pe cele de civili nevinovaţi”, a declarat comandantul operaţiunilor NATO din Libia, generalul-locotenent canadian  Charles Bouchard.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: