luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

16 octombrie, 2013

Agenţia de evaluare financiară Fitch a anunţat marţi că ia în considerare coborârea calificativului datoriei Statelor Unite, care este cel mai bun posibil, AAA.

Fitch a plasat de mult timp datoria suverană a Statelor Unite sub „supraveghere negativă”, explicând că „autorităţile americane nu au ridicat plafonul datoriei în termenul prevăzut, înainte ca Trezoreria să îşi epuizeze măsurile extraordinare”, potrivit AFP preluată de  MEDIAFAX.

Agenţia de rating franco-americană este cea mai mică dintre agenţiile de rating financiar după Standard and Poors şi Moody’s.


Deşi agenţia „continuă să creadă că plafonul datoriei va fi ridicat, disputele politice şi reducerea marjei de manevră financiară ar putea creşte riscul de default al Statelor Unite”, afirmă agenţia.Trezoreria are încă o capacitate limitată de a face plăţi după 17 octombrie, notează agenţia „ar putea totuşi să fie expusă fluxului volatil de venituri şi cheltuieli”.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În timp ce un compromis bugetar în ultimul moment nu pare să se concretizeze în Congres, Trezoreria a avertizat că în absenţa ridicării plafonului datoriei îşi va epuiza la 17 octombrie toate capacităţile de a se împrumuta. Îi va rămâne disponibilă doar o rezervă de aproximativ 30 de miliarde de dolari în timp ce scadenţe importante se apropie.

Standard&Poor’s a retrogradat economia americană de la AAA la AA+, în 2011.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: