Companiile cu valoare de piață de peste 250.000 euro se pot lista pe o platformă alternativă a BVB - CursDeGuvernare.ro
miercuri

20 octombrie, 2021

Companiile cu valoare de piață de peste 250.000 euro se pot lista pe o platformă alternativă a BVB

10 septembrie, 2014

Firmele cu o valoare de piață de minimum 250.000 de euro se vor putea lista pe o platformă alternativă a Bursei de Valori București, cu condiţia să coteze cel puțin 10% din acțiuni, a anunțat miercuri directorul general al BVB, Ludwik Sobolewski.

Platforma va deveni funcţională spre sfârşitul acestui an.

BVB a încheiat parteneriate cu Asociația Patronală a Industriei de Software și Servicii (ANIS) pentru listarea companiilor din IT și cu GEA Strategy&Consulting pentru listarea la bursă a companiilor nou înființate (start-up).


„Am avut deja discuții cu companiile în acest sens. Misiunea Bursei este să fim pe teren, acolo unde se derulează viața reală și business-ul real. Am stabilit contactele pentru a trezi interesul proprietarilor de companii pentru listarea la bursă. Această nouă piață va fi lansată în câteva săptămâni și va reprezenta o oportunitate nouă pentru aceste companii, pentru antreprenorii interesați să-și crească afacerea în mod transparent, respectând valorile pieței de capital”, a explicat Ludwik Sobolewski, citat de agenţia AGERPRES.

Radu Georgescu, vicepreședinte ANIS și președinte GECAD Group, a declarat că în România există 10 — 20 de companii din domeniul IT care ar putea fi listate la Bursă, însă nu a precizat când estimează că va fi listată prima astfel de firmă.

„De 10 ani strig că ceea ce lipsește economiei românești este o bursă funcțională. Din foarte multe motive, lucrurile nu au mers. Bursa nu este numai un mod de a atrage capital, este un element de marketing, un mod de exit al unui antreprenor, un mod pentru investitori de a avea garantată o guvernanță corporativă, o transparență a companiei. Dacă reușim să aducem industria IT, cu toate aceste avantaje, cred că facem un pas imens înainte pentru noi toți”, a declarat Radu Georgescu.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Dragoș Pâslaru, director general al GEA Strategy&Consulting, a explicat că firmele cu o creștere rapidă, de peste 20% anual timp de trei ani, ar putea reprezenta interes pentru potențialii investitori.


„Am făcut un studiu rapid legat de felul în care arată companiile în România și am identificat companiile cu creștere rapidă, cele care au o creștere anuală de peste 20% timp de trei ani consecutivi. Doar 7% dintre companiile din România au astfel de creșteri, dar ele cumulează mai mult de 49% din creșterea totală la nivelul sectorului privat în România. Mai sunt firmele pe care noi le numim „gazele”, cele care cresc cu peste 20% anual, timp de trei ani consecutivi, dar în primii cinci ani de viață. Acestea cumulează 20% din totalul creșterii în țara noastră, cele mai multe fiind din sectorul IT”, a declarat Dragoș Pâslaru, citat de AGERPRES.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr