vineri

27 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 noiembrie, 2020

Din cele trei emisiuni de titluri de stat pentru populație din seria Fidelis, aflate în derulare în prezent, cea în euro a atras subscrieri de peste 64 de milioane de euro, cât celelalte două în lei împreună, potrivit datelor la zi ale Bursei de Valori București (BVB).

La emisiunea în euro s-au dat 653 de ordine de subscriere în valoare de 64,469 milioane de euro. Pentru emisiunea în lei cu scadența la 1 an s-au dat 1.615 ordine în valoare de 152,78 milioane de lei (31,36 mil. euro), iar la emisiunea în lei pe 3 ani s-au dat 1.155 ordine în valoare de 121,223 milioane de lei (24,88 mil. euro).

Astfel că, deocamdată, subscrierile pentru emisiunea în euro sunt mai mari decât cele pentru emisiunile în lei, care au atras echivalentul a 56,24 de milioane de euro.


„Emisiunea în euro este atractivă datorită dobânzii mari (1,85%), greu de găsit pe piață. La acest argument se adaugă apetitul tradițional pentru moneda europeană”, a explicat Lucian Isac, directorul general al casei de brokeraj Estinvest, pentru cursdeguvernare.ro.

Subscrierile continuă până în 27 noiembrie la cele trei emisiuni:

  • în lei cu maturitatea la 1 an și dobânda de 3,5%;
  • în lei cu maturitatea la 3 ani și dobâda de 4% și
  • în euro cu scadența în 2025 și dobânda de 1,85%.

(Citiți și: „MFP lansează noi emisiuni de titluri de stat în lei și euro pentru populație”)

La emisiunile derulate între 15 iulie 2020 şi 7 august 2020 de titluri de stat pentru populaţie conform programului Fidelis al Ministerului Finanţelor Publice (MFP), au fost cumpărate titluri de stat de 2,04 miliarde de lei. Valoarea subscrierilor titlurilor în euro a fost de 168,38 milioane de euro.

Și atunci două emisiuni au fost în lei, cu scadenţele peste 2 şi 4 ani cu dobânzi de 4 și 4,5%, şi una în euro, cu scadenţa la 5 ani și dobânda de 2%, mai mare decât cea a emisiuni actuale.


Ca și acum, valoarea nominală a titlurilor a fost de 100 de lei, respectiv 100 de euro, iar subscrierea minimă a fost de 5.000 de lei, respectiv 1.000 de euro.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: