luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

30 decembrie, 2020

Foto: FCA

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) va investi 755 milioane de zloți (203,99 mil. dolari) pentru a extinde și moderniza fabrica din Tychy, din regiunea industrială Silezia a Poloniei.

Acolo vor fi produse mașini hibrid și electrice sub brandurile Jeep, Fiat și Alfa Romeo, potrivit vice-premierului polonez Jaroslaw Gowin. Oficialul polonez indicase inițial pe Twitter o valoare de 2 miliarde de euro, pe care a corectat-o ulterior, potrivit Reuters.

Investiția este o nou impuls de dezvoltare a celei mai mari economii emergente din Europa, iar primele mașini hibrid și electrice vor ieși în 2022 pe poarta uzinei din Tychy.


Fiat Chrysler și-a propus să investească 9 miliarde de euro în electrificare dintr-un total de 45 de miliarde de euro al planului de investiții aprobat pentru perioada 2018 – 2022.

(Citiți și: ””ROMÂNIA ÜBER ALLES” – Interesele economiei românești în UE în deceniul care va schimba lumea. A apărut: Sumarul nr. 92 al CRONICILOR Curs de Guvernare”)

Filiala poloneză a Fiat Chrysler produce automobilele mici Fiat 500 și Lancia Ypsilon, și are aproximativ 2.500 de angajați. Trecerea la vehiculele electrice va ajuta sectorul auto polonez să aibă o performanță peste cea a rivalelor din Cehia și Slovacia.

Autoritățile de reglementare antitrust din Uniunea Europeană au aprobat condiționat fuziunea de 38 miliarde de dolari dintre producătorul auto italo-american Fiat Chrysler Automobiles (FCA) și grupul francez PSA.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Astfel a fost creat Stellantis, al patrulea producător auto global, care va uni branduri ca Fiat, Jeep, Dodge, Ram și Maserati cu branduri precum Peugeot, Opel și DS – obiectivul fiind reducerea costurilor cu cinci miliarde de euro (șase miliarde de dolari) pe an fără închiderea fabricilor.


Acționarul majoritar al FCA este Exor, compania holding a familiei italiene Agnelli, în timp ce investitorii PSA sunt familia Peugeot, Guvernul francez și compania chineză Dongfeng.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: