marți

31 ianuarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

26 februarie, 2018

Fiat Chrysler Automobiles (FCA) plănuiește ca din 2022 să nu mai producă autovehiculele pentru pasageri cu motoare diesel, ca urmare a colapsului cererii și a creșterii în spirală a costurilor, potrivit unor surse ale companiei, citate de Financial Times și Reuters.

Compania urmează să prezinte la 1 iunie un plan pe patru ani de renunţare la motorizarea diesel la toate brandurile sale. Reprezentanţii Fiat Chrysler au refuzat să comenteze informația, potrivit Reuters.


La rândul său, şi producătorul suedez de automobile Volvo a anunţat recent că nu va mai dezvolta nici un nou motor diesel deoarece costul reducerii emisiilor de oxid de azot (NOx) devine prea ridicat. Volvo va investi în vehicule electrice şi hibride, primul model integral electric urmând să fie lansat în 2019.

Volvo este controlat de compania unui miliardar chinez, care tocmai a ajuns la deţinerea unei participaţii de aproape 10% de acţiuni Daimler, companie care este angajată în dezvoltarea motorizării electrice.

(Citiţi şi: Chinezii de la Zhejiang Geely cumpără 10% din acțiunile Daimler și devin cel mai mare investitor în companie)

Atât scăderea cererii cât şi creşterea costurilor de producţie la automobilele pe diesel aude are de a face şi cu scandalul Dieselgate, declanşat de nerespectarea ergimului emisiilor de producătorului german Volkswagen şi în care au fost atraşi şi alţi producători auto, inclusiv Fiat.

Marea Britanie şi Franţa intenţionează să interzică vânzările de autoturisme pe benzină şi motorină din 2040, când se vor comercializa doar vehicule electrice, ca parte a planului de reducere a poluării.


La rândul său, o instanţă germană a amânat pronunţarea privind plângerea unui ONG de protecţia mediului împotriva a nouă municipalităţi, în scopul interzicerii automobilelor pe diesel.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: