marți

23 aprilie, 2024

24 martie, 2024

Conservatorii naţionalişti ai Uniunii Democratice de Centru (UDC), principala forţă politică a ţării, l-au ales sâmbătă drept lider pe Marcel Dettling (foto), fermier, adept al unei linii dure privind imigraţia şi dreptul la azil.

Marcel Dettling, singurul candidat, a fost ales în unanimitate lider al partidului la o adunare a delegaţilor UDC la Langenthal, în nordul Elveţiei, scrie AFP, agenție preluată de Agerpres.

În vârstă de 43 de ani, acest parlamentar care reprezintă cantonul Schwyz (centru) a fost director de campanie al partidului care a dominat în mare măsură alegerile legislative elveţiene din octombrie.


„Vom continua în viitor să ne apărăm libertatea şi independenţa şi nu ne vom lăsa hărţuiţi de conducătorii străini”, a spus el după numire. Şi „în Elveţia, oamenii sunt cei care guvernează, şi nu birocraţii de la Bruxelles”, a adăugat el.

De la un partid țărănesc, la o forță națională împotriva apropierii europene și pentru păstrarea neutralității

UDC a parcurs un drum lung de la rădăcinile sale ca partid ţărănesc din Elveţia germanofonă pentru a deveni o forţă naţională concentrată pe trei principii cheie: nu imigraţiei în masă, nu Uniunii Europene şi nu abandonului neutralităţii elveţiene.

Fostul lider al dreptei radicale, Marco Chiesa, anunţase în decembrie că se retrage din conducerea partidului şi că nu va mai candida la sfârşitul mandatului său, pe 23 martie. El a adus partidul la al treilea cel mai bun rezultat din istoria sa, cu 28% din voturi şi nouă locuri suplimentare în camera inferioară a parlamentului, Consiliului Naţional.

Cele şapte locuri din guvernul elveţian sunt distribuite 2-2-2-1 între cele mai mari patru partide. Guvernul ia deciziile prin consens şi responsabilitate colectivă.


UDC are doi dintre membrii săi în guvernul elveţian, ministrul economiei Guy Parmelin şi ministrul mediului Albert Rosti.

****

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Acest text se adresează în primul rând tinerilor, adică celor

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: