miercuri

17 aprilie, 2024

21 februarie, 2024

Directorul Biroului Federal de Investigații (FBI), Christopher Wray (foto), a convenit marți, la București, cu procurorul general Alex Florența, precum și cu șefii DNA și DIICOT, organizarea unor cursursuri de pregătire a procurorilor care investighează dosare de spălarea banilor și infracțiuni cibernetice.

„Discuțiile s-au axat pe colaborarea excelentă dintre Ministerul Public si FBI, precum și pe întărirea cooperării dintre cele două instituții, cu un accent sporit în domeniile prioritare pentru partea română.

În concret, s-a stabilit intensificarea colaborării în combaterea infracțiunilor de spălare de bani și cybercrime, precum și a desfășurării investigațiilor financiare complexe, sens în care s-a convenit asupra asigurării de către FBI a unor sesiuni de training pentru procurorii români în ceea ce privește investigarea infracțiunilor menționate”, a precizat Ministerul Public într-un comunicat de presă.


Directorul FBI a avut discuții și cu șefii DIICOT și DNA și a stabilit cu Marius Voineag, șeful DNA, să existe o cooperare în materia schimbului de informații.

****


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: