FAN Courier, lider al pieței de curierat din România din 2006, este prima companie de profil din România care a obținut certificarea TAPA, standard internațional care stabilește cerințele și metodele de securitate în industria transporturilor și logisticii, oferind o încredere sporită clienților.
Prin certificarea TAPA, FAN Courier oferă clienților o garanție suplimentară în ceea ce privește securitatea și siguranța cu care bunurile lor sunt transportate și manipulate.
Certificarea obținută de companie reprezintă o garanție suplimentară în relația cu companii mari care își doresc să lucreze cu firme de curierat care îndeplinesc standardele internaționale de securitate sau sunt condiționate de o astfel de certificare, prin regulamentele interne de funcționare și contractare a expedițiilor.
FAN Courier a obținut certificarea TAPA pentru o zonă din București și Ilfov și HUB-ul regional deschis recent la Cluj-Napoca, urmând ca până la finalul anului să fie acreditate și HUB-urile din Suceava, Arad, Brașov și Ștefăneștii de Jos.
Adrian Mihai: Investițiile sunt importante pentru atingerea unui scop
”Ne bucurăm să anunțăm că două dintre depozitele noastre au deja acreditare TAPA și, până la finalul anului, acest standard internațional va fi implementat și în restul spațiilor noastre din țară.
Standardul TAPA certifică faptul că FAN Courier respectă toate cerințele de securitate internaționale în ceea ce privește transportul și depozitarea și îi asigurăm pe toți clienții noștri că expedițiile lor vor fi manevrate cu atenție și vor ajunge în siguranță la destinație.
Este încă un pas pe care îl facem în direcția creșterii gradului de satisfacție al clienților iar, pentru a îndeplini acest standard, FAN Courier a făcut o listă întreagă de achiziții și modificări în fluxurile de lucru – de la sisteme de supraveghere video și antiefracție performante, la verificarea persoanelor care intră și ies din perimetrele de lucru.
Experiența ne-a arătat că investițiile sunt importante pentru atingerea unui scop, iar acesta este respectarea unei promisiuni asumate în relația cu clientul: un standard ridicat de calitate și transportul expedițiilor oriunde, cu plăcere și în siguranță”, a declarat Adrian Mihai, CEO și co-fondator FAN Courier.
Investiții în sisteme de supraveghere, securitate și anti efracție.
Pentru a îndeplini cerințele de siguranță cerute de TAPA, FAN Courier a achiziționat sisteme CCTV și anti efracție performante și a elaborat o serie de proceduri de lucru și de acces în zonele operaționale.
Toate perimetrele FAN au pază umană și control acces, toate persoanele care intră și ies sunt înregistrate într-un registru, toate sigiliile folosite sunt certificate ISO 17712 și toate zonele pe care se desfășoară activități operaționale, zonele de depozitare, locurile de încărcare și sediile de birouri sunt iluminate adecvat și securizate corespunzător.
Toate sistemele de securitate folosite în depozitele FAN Courier certificate sunt performante și sunt aduse la standardele cerute de TAPA.
Certificarea TAPA este valabilă trei ani și se acordă în urma unui audit efectuat de auditor extern, verificat ulterior de o companie independentă de certificare. Anual, o echipă internă va face un self-audit, pentru a se asigura de respectarea parametrilor de siguranță și securitate conform cerințelor TAPA.
Ce este TAPA
Pe fondul creșterii numărului de infracțiuni pe întregul lanț de aprovizionare, transport și depozitare, mai multe companii au fondat, în 1997, Asociația pentru Protecția Bunurilor Transportate (Transported Asset Protection Association – TAPA), cu scopul de a dezvolta un standard global de securitate pentru firmele care activează în domeniul transporturilor și logisticii.
Companiile care vor să obțină certificarea trebuie să se asigure că îndeplinesc cerințele de securitate și de siguranță a transporturilor și depozitării impuse de TAPA.
TAPA EMEA (unde intră și România) are în componență peste 750 de companii și organizații, care includ branduri de top, transportatori și furnizori de servicii de curierat și logistică. Din Asociație mai fac parte asiguratori, case de avocatură, furnizori de servicii de securitate la cele mai înalte standarde, operatori de parcări și alți parteneri asociați și consultanți.
Un raport al Parlamentului European arată că pierderile companiilor rezultate în urma furturilor de mărfuri în timpul transportului depășesc 8,2 miliarde de euro pe an.
Totodată, potrivit unei cercetări realizate de TAPA EMEA, împreună cu alte 12 asociații importante din industrie, doar în Germania au loc anual în jur de 26.000 de atacuri asupra camioanelor de transport marfă, pierderile ridicându-se la 2,2 miliarde de euro.
***