Familia regală din Qatar participă cu 1,75 de miliarde de euro la majorarea de capital de la Deutsche Bank - CursDeGuvernare.ro
miercuri

27 octombrie, 2021

Familia regală din Qatar participă cu 1,75 de miliarde de euro la majorarea de capital de la Deutsche Bank

19 mai, 2014

Familia regală din Qatar va participa cu 1,75 de miliarde de euro la majorarea cu 8 miliarde de euro a capitalului Deutsche Bank, cea mai mare bancă din Germania.

Pachetul în valoare de 1,75 miliarde de euro a fost plasat deja prin Paramount Holdings Services Ltd. – vehicul investiţional deţinut de şeicul Hamad Bin Jassim Bin Jabor Al-Thani din Qatar.

Banca își dorește să atragă restul de 6,3 miliarde de euro, până la necesarul de 8 miliarde, de la acţionarii actuali.


Majorarea de capital trebuie aprobată de reglementatorii bancari germani.

Măsura este un răspuns la criticile privind riscul pe care-l prezintă instituţia pentru sistemul financiar, întrucât nu ar avea suficient capital pentru a absorbi eventualele pierderi.

Deutsche Bank și-a majorat capitalul cu 10,2 miliarde de euro în 2010 şi cu 3 miliarde de euro în 2013, însă fondurile nu au fost suficiente pentru a linişti temerile investitorilor privind situaţia capitalului.

La şedinţa anuală a acţionarilor, care va avea loc săptămâna aceasta, vor fi prezentate şi celelalte măsuri stabilite pentru o „creştere accelerată” – angajarea unor bancheri din SUA, investiţii tehnologice, creşterea segmentului de asistenţă pentru clienţii corporate şi dezvoltarea afacerilor de administrare a averii.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Fondurile din majorarea de capital creşte rata de adecvare a capitalului de la 9,5%, la sfârşitul primului trimestru din acest an, la 11,8%.

 

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr