joi

18 aprilie, 2024

7 noiembrie, 2022

Exporturile de cereale ale Ucrainei, în sezonul agricol iulie 2022/iunie 2023, au scăzut cu 30%, de la 20,6 milioane tone la 14,3 milioane tone de cereale, arată datele publicate luni de Ministerul Agriculturii, informează Reuters.

În sezonul agricol 2020/21, Ucraina a fost al patrulea mare exportator mondial de porumb şi numărul şase în ceea ce priveşte exporturile de grâu, potrivit datelor Consiliului Internaţional al Cerealelor, citate de Agerpres.

Războiului cu Rusia a afectat logistica de transport a Ucrainei

Invadarea Ucrainei de către Rusia la finele lunii februarie a generat volatilitate pe pieţele financiare internaţionale, ducând la creşterea preţurilor la materiile prime şi a afectat logistica.


Datele Ministerului Agriculturii arată că până acum, în sezonul 2022/2023, au fost exportate 5,4 milioane tone de grâu, 7,7 milioane tone de porumb şi 1,2 milioane tone de orz.

Guvernul de la Kiev se aşteaptă la o recoltă de cereale de 50-52 milioane tone în acest an, în scădere faţă de nivelul record de 86 milioane tone din 2021.

Această scădere semnificativă a fost rezultatul randamentelor mai reduse şi al ocupării unor suprafeţe de teren de către forţele ruseşti.

***


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: