marți

17 mai, 2022

Experții în managementul riscurilor se așteaptă la o recesiune îndelungată – Forumul Economic Mondial

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

19 mai, 2020

Managerii specializați în managementul riscului se aşteaptă la o recesiune globală prelungită ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit unui raport publicat marţi de Forumul Economic Mondial (WEF).

Două treimi din cei 347 de experți participanți la sondajul WEF au optat pentru varianta contracţiei îndelungate a economiei globale, ca fiind grija cea mai mare dintr-o listă de riscuri pentru următoarele 18 luni, ca urmare a pandemiei, spune raportul citat de Reuters.

Jumătate din managerii de risc se aşteaptă la falimente şi la fuziuni în industrie, la eşecul unora dinre sectoarele industriale în încercarea de a-şi reveni şi la un nivel ridicat al şomajului, în special în rândul tinerilor.


Sondajul privind cele mai mari riscuri realizat de WEF în luna ianuarie, înaintea reuniunii anuale de la Davos, schimbările climatice au ocupat primele cinci poziţii în clasamentul îngrijorărilor pe termen lung, amintește Agerpres.

Acum, lista este compusă în principal de probleme economice, iar posiblitatea unei noi pandemii de Covid-19 sau o altă boală infecţioasă, se numără printre potenţialele ameninţări.

„Criza a devastat vieţi şi mijloace de trai. A declanşat o criză economică cu implicaţii de amploare şi a scos în evidenţă vechi neconcordanţe”, a spus Saadia Zahidi, directorul Forumului Economic Mondial.

Raportul publicat marţi avertizează că obiectivele în domeniul mediului riscă să fie abandonate ca urmare a pandemiei, însă guvernele ar trebui să pună la punct o „revenire verde”.


„Avem acum o oportunitate unică de a folosi această criză pentru a face treabă altfel şi a reconstrui economii mai bune , care sunt mai sustenabile, rezistente şi inclusive”, a spus Saadia Zahidi.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Raportul a fost elaborat de Forumul Economic Mondial împreună cu Marsh & McLennan Companies Inc şi Zurich Insurance Group. Managerii de risc au fost intervievaţi în perioada cuprinsă între 1 şi 13 aprilie.

Forumul Economic Mondial (WEF) reuneşte în fiecare an în staţiunea de ski Davos elita politică şi economică a lumii.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Andrew Kenningham (foto), economist-şef pentru Europa la Capital Economics, explică într-un interviu pentru CursdeGuvernare cum va reseta războiul obiectivele şi strategiile de dezvoltare pe care UE le bătuse...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: