vineri

12 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 aprilie, 2019

Peste 2.000 de militari şi 20 de nave din șapte ţări vor participa la Sea Shield, exerciţiul prin care aliaţii vor să-şi testeze viteza de reacţie în cazul unui atac venit pe Marea Neagră. Exerciţiul vine într-un moment foarte tensionat pentru ţările cu ieşire la Marea Neagră.

Este o zonă în care Rusia şi-a amplificat în ultima perioadă acţiunile, aducând din ce în ce mai multe nave de război.

NATO vrea să testeze timpul de reacţie al aliaţilor în cazul unui atac. Sunt șapte ţări care participă la exerciţiu, printre care Statele Unite, Canada și Olanda.


Timp de cinci zile, 2.200 de militari, dintre care 1.400 români, vor participa la exerciţiu. Pe Marea Neagră vor naviga 20 de nave, cele mai multe fiind ale Forţelor Navale Române, care participă la exercițiu cu două fregate, două corvete şi două dragoare de mine. Sunt vase militare care abia s-au întors din misiuni NATO. Au rolul de a plasa mine marine şi de a le detecta pe cele inamice.

Forţele Navale nu vor fi însă singure la acest exerciţiu. Vor avea sprijinul Aviaţiei, forțele române contribuind cu două avioane multirol F-16 şi două aeronave MIG-21 LanceR.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: