duminică

16 ianuarie, 2022

Evacuarea spațiilor comerciale de la metrou începe săptămâna viitoare – anunț Metrorex

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 aprilie, 2021

Termenul pentru eliberarea spațiilor comerciale fixat de Metrorex expiră vineri la miezul nopții, iar de săptămâna viitoare vor începe procedurile de evacuare, anunță un comunicat al companiei.

Contractul prin care sindicatul USLM închiria aceste spații a expirat încă din 2018, dată de la care Metrorex a refuzat să mai primească partea de profit ce-i revenea.  Metrorex spune că spațiile comerciale sunt un pericol pentru siguranța cetățenilor și că pentru acestea comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

„Compania Metrorex avertizează, pe această cale, că termenul acordat pentru eliberarea spațiilor comerciale, care funcționează ilegal pe domeniul public al statului, expiră la miezul nopții. Contractul de asociere în participațiune dintre Metrorex și firma sindicatului USLM a expirat din anul 2018, ocuparea domeniului public făcându-se fără drept, în prezent”, menționează Metrorex într-un comunicat.

(Citiți și: „UPDATE / Circulația metroului, blocată de sindicaliștii mobilizați de Ion Rădoi – la o zi de la suspendarea afacerilor cu magazine ale Sindicatului”)


„Ocuparea fără drept a domeniului public al statului este o încălcare flagrantă a legii. Lipsa autorizației de construire și nerespectarea normativelor de siguranță reprezintă o adevărată urgență de siguranță și ordine publică”, mai atrage atenția compania, care subliniază că pentru spațiile comerciale nu au fost identificate autorizații de construire emise.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Pericolul pe care acestea îl reprezintă pentru siguranța călătorilor și a infrastructurii de metrou este unul iminent pentru că:

  • spațiile reprezintă obstacole în calea de evacuare în caz de urgență
  • îngreunează accesul la hidranții interiori
  • nicio construcție după 2010 nu are aviz ISU.

 


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

 ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium) va...

rrr