miercuri

6 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

13 noiembrie, 2020

România a înregistrat în trimestrul trei a doua cea mai mare scădere anuală a PIB, la nivelul Uniunii Europene, potrivit datelor Eurostat. Astfel, cea mai severă scădere a fost raportată în Spania (minus 8,7%), urmată de România (minus 6%) şi Cehia (minus 5,8%).

De celalaltă parte, statele care au raportat cel mai mici scăderi ale PIB în T3 față de aceeași perioadă din 2019 a fost Lituania (minus 1,7%) şi Polonia (minus 2%).

În zona euro, economia a scăzut în trimestrul trei cu 4,4% față de aceeași perioadă din 2019, în timp ce în Uniunea Europeană, în același interval, scăderea a fost de 4,3%.

Creștere a economiei în T3 față de T2 în toate statele UE


Potrivit datelor Eurostat, toate statele UE pentru care sunt disponibile date au raportat creşteri în trimestrul trei din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, cel mai semnificativ avans fiind în Franţa (18,2%), Spania (16,7%) şi Italia (16,1%).

În trimestrul trei din 2020, economia României a înregistrat în T3 o creștere cu 5,6% față de T2,  procent cu care se situează în partea de jos a clasamentului UE.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Creșteri economice mai reduse decât România au fost înregistrate, în același interval, în Danemarca (4,9%), Bulgaria (4,3%), Lituania (3,7%), Suedia (4,3%), Finlanda (2,6%).

Totodată, în trimestrul trei din 2020, comparativ cu precedentele trei luni, economia zonei euro a înregistrat o creştere de 12,6%, iar cea a UE un avans de 11,6%, acestea fiind cele mai mari rate de creștere din 1995 încoace.

Datele reprezintă o redresare parţială, după ce, în trimestrul doi din 2020, PIB-ul a înregistrat un declin anual de 14,8% în zona euro şi de 13,9% în UE, cele mai semnificative scăderi din 1995 încoace.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Mult așteptatul pachet de măsuri fiscale, anunțat de coaliția de guvernare în urmă cu câteva luni a intrat oficial pe masa guvernului și a fost pus în transparență....

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: