marți

16 aprilie, 2024

12 noiembrie, 2020

Anul trecut, România a beneficiat de transferuri de 3,7 miliarde de euro din partea persoanelor care nu își au reședința în UE (transferuri personale), cea mai mare sumă la nivelul UE. Cea mai mare parte a transferurilor personale constau în fluxuri de bani trimiși de migranţi în ţările lor de origine.

Pe locul doi în acest clasament s-a aflat Portugalia (3,6 miliarde de euro), Polonia (trei miliarde de euro), Italia (două miliarde de euro) şi Croaţia (1,9 miliarde de euro). România conduce și topul țărilor care au înregistrat cele mai mari surplusuri de pe urma transferurilor personale, cu 3,4 miliarde de euro, fiind urmată de Portugalia (3,3 miliarde de euro) şi Polonia (2,5 miliarde de euro), potrivit Eurostat, scrie Agerpres.

Majoritatea sumelor transferate din Europa au mers către Asia și Africa de Nord

În 2019, cele mai mari ieşiri de transferuri personale s-au înregistrat în Franţa (11,9 miliarde de euro), Spania (8,5 miliarde de euro), Italia (6,7 miliarde de euro) şi Germania (5,4 miliarde de euro). Tările membre care au înregistrat cele mai mari deficite de pe urma transferurilor personale sunt Franţa (11 miliarde de euro), urmată de Germania (5,4 miliarde de euro), Italia (4,7 miliarde de euro) şi Irlanda (1,3 miliarde de euro).


Ieşirile totale de fonduri din UE de pe urma transferurilor personale au fost direcţionate în principal spre Asia şi Africa de Nord (20%), America de Sud (16%), centrul şi sudul Africii (12%), reiese din datele Eurostat.

Transferurile personale, în creștere în 2019

Potrivit acelorași statistici Eurostat, sumele de bani trimise de rezidenţii UE către ţări din afara Uniunii Europene, s-au ridicat la 33,2 miliarde de euro în 2019, în creştere de la 30,8 miliarde de euro, în anul anterior.

De celaltă parte, intrările de transferuri personale au totalizat 13 miliarde de euro, peste cele 12,4 miliarde de euro în anul anterior.


Articole recomandate:

Etichete: , ,

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: