duminică

26 mai, 2024

15 iunie, 2011

„Accesul posibil al României şi Bulgariei la zona Schengen (…) riscă să crească presiunea asupra frontierei greco-turce, iar coasta bulgară la Marea Neagră riscă să devină o ţintă a imigraţiei ilegale”, a apreciat Jean-Dominique Nollet, comandantul Unităţii de Analize din cadrul Europol, într-o conferinţă de presă pe tema extinderii Schengen, preluată de Mediafax.

Oficialul Europol a făcut această declaraţie marţi, într-o vizită la Sofia.  El a mai spus că cea mai vulnerabilă poartă pentru imigraţie este frontiera greco-turcă.

Pe viitor, grupările infracţionale albanofone, turce şi provenind din fosta Uniune Sovietică „ar putea exploata aderarea Bulgariei şi României (la Schengen), dar şi eliminarea obligativităţii vizelor pentru ţări din Balcanii Occidentali”. Viitoarea eliminare a obligativităţii vizelor Schengen, luată în considerare pentru cetăţenii Ucrainei şi Republici Moldova, riscă, de asemenea, să faciliteze activităţile infracţionale, potrivit lui Nollet.


Cât priveşte riscurile principale, Noillet a apreciat că dintre toate centrele de activitate infracţională organizată din Europa, tocmai regiunea Balcanilor a cunoscut „cea mai mare expansiune în ultimii ani”, în materie de trafic de droguri, contrabandă şi trafic cu fiinţe umane, potrivit unui raport recent al Europol

 


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Retragerea doctorului Cîrstoiu din cursa pentru primăria Capitalei arată nu

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: