miercuri

29 mai, 2024

21 septembrie, 2021

Green Mobility holding SA, un vehicul de investiții al unui consorţiul condus de Volkswagen, a cerut autorităților franceze aprobarea ofertei de preluare pentru 2,9 miliarde de euro a Europcar Mobility Group, o companie dedicată dezvoltării serviciilor de închiriere a autovehiculelor mai ales „verzi”.

Din Green Mobility holding Europcar mai fac parte și compania de investiții Attestor Limited şi grupul olandez Pon Holdings. Cumpărătorul a propus un preţ de 0,5 euro pe acţiune, la care se adauhă un eurocent pe titlu, dacă pachetul preluat se va ridica la cel puțin 90%, potrivit BusinessWire.

Viitorul afacerii de închirieri mașini electrice


Soluțiile de mobilitate ale Europcar Mobility  Group se vând în 140 de țări, inclusiv prin companii deținute integral (din care18 în Europa, plus cele din SUA, Australia șI Noua Zeelandă), ca și prin parteneri în franciză.

Mai mult de 1/3 din mașinile închiriate de Europcar vor fi electrice și hibride până în 2023, flota sa mizând deja pe emisii scăzute de CO2.

Oferă spre închiriere autoturisme și autoutilitare fie pentru câteva ore, sau câteva zile, o săptămână, o lună sau mai mult.

Europcar Mobility Group este cotat la bursa din Paris a Euronext.

(Citiți și: „Volkswagen deființează mii de locuri de muncă pentru a finanța tranziția electrică”)


Volkswagen este deja acționar și „un partener de cursă lungă al grupului nostru, Pon (holdings) este expert în servicii de mobilitate internațională și Attestor, cu capacitățile sale profunde de transformare, a fost un partener cheie în restructurarea noastră financiară”, spunea Alexandre de Juniac, președintele Europcar Mobility Group încă din iulie, când acesta a primit oferta, potrivit unui comunicat al grupului.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: