marți

28 noiembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

3 august, 2018

Ministrul de Finanțe, Eugen Teodorovici, se îndoiește de utilitatea salariului minim în sectorul privat din România și crede că ”dacă mâine ar pleca 20% din administrația centrală” nu ar fi nicio problemă.

Într-un interviu acordat dcnews.ro, ministrul Teodorovici a spus că, în opinia sa, salariul minim ar trebui păstrat doar in sectorul public. În sectorul privat acesta ar trebui înlocuit cu un sistem de stimulente acordat patronilor care plătesc totuși angajaților acest salariu minim.

Majoritatea țărilor UE au un astfel de salariu minim pe economie excepție făcând doar Italia, Austria și țările scandinave.


Teodorovici a lansat un atac și impotriva bugetarilor, sector care a beneficat de facilități numeroase din partea Guvernului din care el face parte.

”Dacă mâine ar pleca undeva la 20% din administrația centrală nu ar fi o problemă. Nu s-ar simți deloc, ba, din contra, s-ar mișca mai bine. Sunt convins că după această declarație vor fi mulți nemulțumiți, dar asta-i realitatea.”, a spus Eugen Teodorovici.

Ministrul de Finanțe a mai vorbit și despre ”situația neplăcută”, care ”ar trebui întoarsă”, pe care o reprezintă sistemul actual de salarizare. El a spus că este anormal ca salariile de la stat să fie mai mari decât in zona privată, cu atât mai mult cu cât există și alte avantaje în domeniul public.

Evaluările anuale sunt formale, toată lumea primește foarte bine, ”suntem toți niște supereroi” ceea ce evident nu este așa, a mai afirmat ministrul Teodorovici.


Ministrul Teodorovici a mai criticat eficiența aparatului administrativ- în iulie 2017, el declara Digi 24 că 20% din aparatul administrativ este lipsit de eficiență

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: