duminică

26 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

17 august, 2020

Programul anual Erasmus+ 2020 a fost revizuit prin alocarea unei sume suplimentare de 200 de milioane de euro pentru proiecte de formare digitală, în contextul pandemiei de coronavirus, a anunțat luni Comisia Europeană.

Pandemia de Covid-19 a avut un impact perturbator asupra educației și formării, noile modalități de predare și învățare necesitând soluții inovatoare, creative și favorabile incluziunii, menționează executivul UE într-un comunicat.

„Spațiul european al educației trebuie să promoveze educația digitală și competențele digitale pentru a atenua perturbările cauzate de pandemie și pentru a susține rolul Europei în tranziția digitală.


Comisia va publica, în cadrul programului Erasmus+, cereri extraordinare de propuneri în valoare de 200 de milioane EUR, care vor oferi mai multe oportunități de învățare, de predare și de diseminare a cunoștințelor în era digitală”, a declarat vicepreședintele CE Margaritis Schinas.

Cele 200 de milioane de euro sunt alocate pentru activitățile digitale pentru tineret și pentru a stimula competențele creative și incluziunea socială, a explicat comisaruli european pentru inovare, cercetare, cultură, educație și tineret Mariya Gabriel, care a adăugat că această etapă deschide calea către Planul de acțiune pentru educația digitală, ce va fi lansat în această toamnă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Proiectele de formare digitală sprijinite prin pogramul Erasmus+ :

  • proiecte de consolidare a metodelor digitale de predare, învățare și evaluare în școli, în învățământul superior și în instituțiile de formare profesională
  • proiecte ale unor școli, organizații de tineret și instituții de învățământ destinate adulților pentru a sprijini dezvoltarea competențelor, pentru a stimula creativitatea și pentru a consolida incluziunea socială prin intermediul artelor, împreună cu sectoarele culturale și creative.

Cererile de propuneri pentru proiecte în aceste domenii vor fi publicate în săptămânile următoare, iar organizațiile interesate trebuie să ia legătura cu agențiile naționale Erasmus+.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: