duminică

3 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

10 aprilie, 2017

Enel a finalizat tranzacţia de 400 de milioane de euro prin care a preluat 13,6% din acţiunile E-Distribuţie Muntenia şi respectiv Enel Energie Muntenia, potrivit unui comunicat al companiei, citat de Agerpres.

Enel Investment holding (EIH) şi-a majorat, astfel,  participaţiile în cel două subsidiare din România la aproximativ 78% din acţiunile fiecărei companii.

SAPE și-a exercitat clauza „put option” în luna noiembrie a anului 2012, prin care a cerut un preţ de circa 520 de milioane de euro pentru pachetele minoritare pe care le deținea la fostele filiale ale Electrica, privatizate. Deținerile respective au  fost transferate către SAPE, pentru a facilita propriea privatizare a Electrica, prin bursă.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Solicitarea SAPE a fost contestată de către EIH și, în urma disensiuilor privind preţul acţiunilor, SAPE a iniţiat în 2014 o procedură de arbitraj la Camera Internaţională de Comerţ de la Paris, prin care a cerut şi dobânzi de circa 60 de milioane de euro.

Tribunalul Arbitral de la Paris a stabilit valoarea pachetelor de acţiuni care fac obiectul clauzei „put option” la circa 400 de milioane de euro și a respins solicitarea SAPE privind dobânzile.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: