vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

12 septembrie, 2021

Emma Răducanu (18 ani), locul 150 WTA, a câștigat sâmbătă seara finala US Open 2021 și intră în istorie – venită din calificări, pentru prima dată într-o finală de Grand Slam, ea a câștigat trofeul fără să fi pierdut vreun set de-a lungul întregii competiții.

Emma Răducanu, cetățean britanic, este prima jucătoare – atât în tenisul feminin, cât și în cel masculin – care câștigă o finală de Grand Slam venind din calificări, scrie Digi24.

Din 2014, nimeni nu a mai câștigat un campionat fără niciun set pierdut. Atunci, protagonistă era Serena Williams, însă în acel moment jucătoarea era în plină glorie și era nr. 1 mondial, cu experiență și multe trofee la activ.


Emma Răducanu, locul 150 mondial, și Leylah Fernandez (19 ani), locul 73 WTA, s-au întâlnit sâmbătă în finala US Open 2021.

A fost o finală mai puțin obișnuită, între două sportive foarte tinere, care nu sunt în fruntea clasamentului mondial și care, până acum câteva luni, erau aproape necunoscute.

„Tot ce-am făcut a fost să mă concentrez cât de mult posibil, în fiecare moment. Au fost câteva confruntări cu adevărat grele. A trebuit să pun totul la bătaie pentru a face față în ambele seturi. Sunt mândră cum am reușit să rezist și să o scot la capăt”, a declarat Emma Răducanu în conferința de presă.

Emma Răducanu, felicitată de regină și de premierul Boris Johnson

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii, premierul Boris Johnson, dar și ducii de Cambridge – William și Catherine – au felicitat-o pe tânăra Emma Răducanu pentru câștigarea US Open 2021.


„Te felicit pentru succesul obținut la Campionatul de tenis Open al Statelor Unite. Este o realizare remarcabilă la o vârstă atât de fragedă și este o dovadă a muncii și dedicării tale. Nu mă îndoiesc că performanța ta remarcabilă și a adversarei tale, Leylah Fernandez, va inspira următoarea generație de jucători de tenis. Îți transmit cele mai calde urări de bine ție și numeroșilor tăi susținători” – se arată într-un mesaj semnat de regină și postat pe site-ul oficial al familiei regale britanice.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Într-un mesaj pe Twitter, șeful guvernului britanic, Boris Johnson, își exprimă admirația pentru Emma Răducanu, tânăra de 18 ani care intră în istoria tenisului.

„Ce meci senzațional! Felicitări imense Emmei Răducanu! Ai arătat un talent extraordinar, echilibru și curaj și noi toți suntem foarte mândri de tine”, a scris Boris Johnson pe Twitter imediat după încheierea finalei de la Flushing Meadows.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: