marți

16 aprilie, 2024

8 octombrie, 2011

Premierul Emil Boc a afirmat că PDL și-a propus ca până pe 15 noiembrie să tranșeze cu UDMR reorganizarea administrativ-teritorială pe 12 regiuni, conform unor înregistrări audio prezentate de pressalert.ro ca fiind efectuate vineri la întâlnirea șefului democrat-liberal cu colegii de la organizația de Timiș.

”Nu discutăm acum de desființarea de comune sau orașe. Ce discutăm este reorganizarea din perspective comasării județelor. Lucrăm la o formulă cu 12 regiuni în momentul de față, pornind de la regiunile istorice, unde am mai făcut un pas cu UDMR, care încă nu dorește regionalizarea. Până în 15 noiembrie ne-am propus să tranșăm acest subiect, pe formula pe care PDL a înaintat-o după formula inițială de 8+2”, a spus Boc.

Referitor la modificarea Constituției, PDL încearcă să negocieze cu Opoziția acumularea a două treimi din voturi în Parlament pentru anumite prevederi ale proiectului de revizuire, acolo unde este posibil.


”În privința revizuirii Constituției lucrurile merg mai departe. Acolo unde se va întruni o majoritate de două treimi, se va promova, unde nu, nu se va promova, pentru că nu ține doar de coaliție”, a declarat liderul PDL.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: