vineri

8 decembrie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

11 ianuarie, 2011

Premierul a anunţat luni seară la TVR1 că a dispus două controale – prin Consiliul Concurenţei şi prin ANAF – la producătorii de carburanţi.

„Guvernul nu are un rol direct în a stabili preţul combustibilului, nu poate să intervină, dar poate, pe căi indirecte, să-i tragă la răspundere pe cei care majorează preţurile nejustificat într-o economie de piaţă, fie că e vorba de monpol, fie că e vorba de profit. Statul român nu spune că nu e legal, dar poate să impună şi el anumite impozite” –  a spus premierul. Întrebat la ce măsuri concrete se gândeşte în acest sens, Emil Boc a declarat că nu se poate pronunţa până nu primeşte rezultatele controalelor, după care s-a lansat într-un atac politic la adresa fostului premier Adrian Năstase, în guvernarea căruia compania Petrom a fost vândută.

Intervanţia premierului pe tema preţului la carburanţi a fost provocată de creşterea bruscă a preţurilor la carburanţi, chiar cu câteva săptămâni înainte ca guvernul să crească accizele. Protestează atât organizaţiile transportatorilor şi taximetriştilor, cât şi simpli cetăţeni.Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket
Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

A apărut nr. 80 (al 21-lea, socotindu-se în sens invers)

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: