vineri

1 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

9 septembrie, 2021

vaccinari coronavirus pandemieAgenția Europeană pentru Medicamente (EMA) anunță că statele membre pot lua în considerare administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-Covid, deși evaluarea datelor continuă. O decizie finală privind eficiența și oprtunitatea acestei doze va fi emisă în câteva săptămâni, au anunțat oficialii EMA, într-o conferință de presă organizată joi.

Oficialii EMA au precizat că statele pot recurge la această practică, chiar înainte ca agenția să ajungă la o concluzie și la o decizie finală. ”Înțelegem foarte bine o astfel de decizie, în actualul context creat de varianta Delta”, au transmis oficialii agenției.

EMA evaluează în această peiroadă inocularea dozei booster a vaccinului Comirnaty, dezvoltat de BioNTech/Pfizer. Aceasta ar urma să fie amdinistrată la șase luni după rapel, persoanelor peste 16 ani, conform Agenției. 


Datele arată tot mai clar nevoia luării în considerare a unei doze suplimentare pentru persoanele cu răspuns slab la vaccinurile anti-Covid, precum unele persoane în vârstă și cele cu sistem imunitar foarte slăbit.

Rezultatele analizei datelor vor fi anunțate peste câteva săptămâni.

Eficiența schemelor complete de vaccinare, raportat la varianta Delta a noului coronavirus, conform autorităților daneze în domeniu:

Infecții:

  • Pfizer-BioNTech: 84,6%
  • Moderna: 88,9%

Spitalizări:

  • Pfizer-BioNTech: 94,4%
  • Moderna: 100%

OMS cere moratoriu pentru a 3-a doză, anul acesta, pentru a fi vaccinată și populația din statele sărace

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut miercuri ca persoanele imunizate împotriva Covid-19 să nu primească cea de-a treia doză de vaccin, astfel încât flacoanele să fie trimise către ţările sărace care au reuşit să imunizeze doar o mică parte a populaţiilor lor.

„În acest moment, nu vrem să vedem o utilizarea la scară largă a dozelor de rapel pentru persoanele sănătoase care sunt complet vaccinate”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus, într-o conferinţă de presă.

„Nu voi rămâne tăcut când companiile şi ţările care controlează aprovizionarea globală cu vaccinuri consideră că populaţia săracă a lumii ar trebui să se mulţumească cu resturile”, a declarat oficialul.

La începutul lunii august, directorul OMS a dorit să decreteze un moratoriu asupra dozelor de rapel până la sfârşitul lunii septembrie, însă mai multe ţări bogate s-au opus public şi au lansat campania administrării celei de-a treia doze de vaccin.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Miercuri, Tedros Adhanom Ghebreyesus a cerut totuşi „o prelungire a moratoriului cel puţin până la sfârşitul anului 2021 pentru a permite fiecărei ţări să vaccineze cel puţin 40% din populaţia sa”.

 

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: