sâmbătă

6 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

28 februarie, 2022

După câteva zile de ezitare, Elveția renunță la neutralitate și adoptă toate sancțiunile decise de UE împotriva Rusiei, anunță BBC.

Nu vor fi excepții: cinci oligarhi au deja interzis să intre în Elveția, conturile bancare ale tuturor celor 336 de persoane aflate pe lista UE – inclusiv ale lui Vladimir Putin și Serghei Lavrov – vor fi înghețate imediat.

Spațiul aerian al țării este închis aeronavelor rusești, în timp ce companiile aeriene elvețiene și-au anulat zborurile către Rusia.


Președintele elvețian Ignazio Cassis a anunțat luni: Atacul asupra Ucrainei a fost un atac inacceptabil la adresa libertății și a democrației. Să asistăm la agresiuni nu înseamnă neutralitate și nu putem rămâne în așteptare când Convențiile de la Geneva sunt călcate în picioare.

Decizia de aliniere a Elveției la acțiunile adoptate de Bruxelles împotriva Rusiei a fost luată după reuniunea Consiliului Federal al Elveției, format din șapte membri.

”Elveţia îşi reafirmă solidaritatea cu Ucraina şi poporul său; va livra ajutoare pentru persoanele care s-au refugiat în Polonia”, a afirmat guvernul de la Berna, reiterându-şi oferta de a media în conflict.

Înaltul reprezentant UE pentru politică externă, Josep Borell, a salutat luni anunțul oficialilor elvețieni.


Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Multe din țările Uniunii Europene s-au angajat într-o goană nebună pentru achiziția de gaze naturale lichefiate (LNG), ca substitut al gazelor rusești, pregătindu-se pentru întreruperea livrărilor de către

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: