Elevii români, în topul clasamentului UE privind studierea limbilor străine
miercuri

27 octombrie, 2021

Elevii români – în fruntea clasamentului european la studierea limbilor străine

25 septembrie, 2021

Elevii români ocupă un loc fruntaș la nivel european în ceea ce privește studierea limbilor străine, alături de cei din Luxemburg, Franța, Estonia, Cehia și Finlanda, reiese din datele publicate vineri de Eurostat.

În 2019, 59% dintre elevii din învățământul general secundar superior au studiat două sau mai multe limbi străine în Uniunea Europeană.

”Cunoașterea limbilor străine este un instrument esențial pentru schimburile culturale, astfel de competențe fiind cerute şi încurajate la multe locuri de muncă, și poate facilita comunicarea în multe alte contexte”, transmite biroul de statistică al UE.


În rândul statelor membre UE, toți elevii din învățământul general secundar superior studiau în 2019 două sau mai multe limbi străine în Luxemburg și Franța. Urmează, cu o proporție de 99%, elevii din Estonia, România, Cehia și Finlanda. Ei sunt urmați de elevii din Slovacia (98%), Croația (95%) şi Slovenia (92%).

În contrast, în Grecia doar 1% dintre elevii din învățământul general secundar superior studiau două sau mai multe limbi străine în 2019, un nivel scăzut fiind înregistrat şi în Portugalia (6%), Irlanda (12%), Italia (25%) și Spania (27%).

În 2019, engleza era în UE cea mai studiată limbă străină în învățământul general secundar superior (96% din elevi), pe locurile următoare fiind spaniola (26%), franceza (22%), germana (20%) și italiana (3%).

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În rândul limbilor străine din afara UE, cea mai studiată era rusa (3%), în special în Estonia (68%), Letonia (57%), Lituania (30%) și Bulgaria (24%).


Datele Eurostat au fost publicate în avanpremiera celebrării Zilei europene a limbilor, în 26 septembrie.

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

   ”Nu știm ce și unde vom fi atunci: dar timp de 25 de ani, această publicație trimestrială (format A4, peste 200 de pagini într-o realizare premium)...

rrr