vineri

24 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

1 octombrie, 2014

Preşedintele PMP, Elena Udrea, candidată la alegerile prezidenţiale, a fost audiată miercuri de procurorii anticorupţie într-un dosar al primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

La ieşirea din sediul DNA, unde a stat aproximativ două ore, Elena Udrea a declarat că a fost audiată în calitate de martor, într-un dosar al primarului din Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan.

Gheorghe Ştefan este acuzat în acest dosar că, din 2009, folosindu-se de interpuşi, a administrat o firmă care a primit contracte finanţate din bani publici în comune din Neamţ care se bucurau de finanţare de la buget pentru Programul pentru pietruirea drumurilor comunale, alimentarea cu apă a satelor, conectarea satelor la reţeaua de electrificare şi la reţelele telefonice.


Elena Udrea a declarat că a explicat cum funcţiona acest program, gestionat de fostul Minister al Dezvoltării Regionale şi Turismului (MDRT) condus de ea în perioada decembrie 2009 – februarie 2012.

Întrebată dacă îşi va da demisia în cazul în care va fi pusă sub învinuire, ea a răspuns, citată de MEDIAFAX: „Exclus. Am explicat, ca ministru, cum funcţiona acest program. Haideţi să fim serioşi”.

„Toate solicitările, fie că erau de la Gheorghe Ştefan, fie că erau de la oricare primar din ţară sau şef de consiliu judeţean, toate urmau procedura legală şi cutuma”, a explicat candidata PMP.

Întrebată şi dacă i se pare că este o coincidenţă faptul că a fost chemată la audieri cu două zile înainte de începerea campaniei (pe 3 octombrie), Elena Udrea a răspuns: „Eu nu cred în coincidenţe”.


Gheorghe Ştefan a fost preşedintele interimar la organizaţia PDL Neamţ, funcţie din care a demisionat în luna martie. Primarul municipiului Piatra Neamţ a aderat la Fundaţia Mişcarea Populară, dar a rămas membru al PDL.

El este vizat în mai multe dosare de corupţie, cel mai recent fiind legat de licenţa postului Giga TV pe care îl controla.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Direcţia Naţională Anticorupţie a anunţat, în 28 mai, că Gheorghe Ştefan este urmărit penal pentru efectuarea de operaţiuni financiare, ca acte de comerţ, incompatibile cu funcţia, precum şi pentru folosirea influenţei (ca lider al PDL Neamţ la data faptelor, n.r.) în scopul obţinerii de foloase necuvenite.

Potrivit procurorilor, începând din 2009, Ştefan ar fi administrat SC Strong Montaj SA, fosta societate Tehnoutilaj SA, folosindu-se de interpuşi, care au acceptat să figureze formal ca asociaţi şi administratori.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: