miercuri

24 aprilie, 2024

17 iunie, 2021

Corina Popescu, CEO Electrica
FOTO: energynomics

De atragerea de fonduri depinde cât de mult din costul investiţiilor energetice se va duce în creşterea preţurilor, potrivit Corinei Popescu (foto), directorul general (CEO) al Electrica.

„Nu trebuie să fim naivi. Să recunoaştem că investiţiile din sectorul energetic vor duce la creşteri de preţuri. Cum putem să resetăm lucrul acesta? Prin atragere de fonduri europene”, a declarat Corina Popescu, la conferința Energy Strategy Summit 2021, organizată de Energynomics.

Grupul Electrica are proiecte pe fonduri europene „în fază de semnare cu autorităţile din România” și „important este să direcţionăm în principal toate aceste fonduri către digitalizarea reţelei”, a adăugat Corina Popescu.

Electrica are nevoie să devină și producător de energie


Pentru sustenabilitatea business-ului pe termen mediu şi lung, Electrica ar trebui să dezvolte propriile proiecte de producţie a energiei electrice, crede CEO-ul companiei.

Pe de altă parte, liberalizarea bruscă a pieţei de electricitate cere mai multă flexibilitate companiilor de utilități, care vor fi nevoite să ofere şi alte servicii în afara furnizării acestora.

„Viitorul este acela al companiilor foarte flexibile, care vor vinde servicii asociate, pe lângă utilităţi. Eu cred că această liberalizare bruscă, deşi vorbim despre ea din 2007, ne forţează să şi acţionăm în sensul acesta”, spune Corina Popescu.

Oficialul Electrica a invocat dorința a tot mai mulţi clienţi să devină prosumatori (prin producția de energie verde), „să aibă propria staţie de încărcare a maşinii electrice în faţa casei, să fie beneficiarii unor servicii complexe”.


„Viitorul furnizării este acela în care furnizorul vinde nu doar utilități, ci servicii agregate, complexe, care să aducă plus valoare către clienţii finali”, spune directoarea Electrica.

(Citiți și: „Furnizorii de electricitate, suspectați de ministrul Energiei că au format un cartel ca răspuns la liberalizarea pieței”)

„Reţeaua de distribuţie trebuie pregătită să facă faţă acestor provocări. Sunt ţări care au avut probleme majore în a-şi gestiona reţelele de distribuţie şi nu numai, datorită acestei producţii distribuite”, a amintit Corina Popescu.

Și fără digitalizarea reţelei, controlul proceselor va deveni imposibil.

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Cu câteva luni înaintea de alegerile europarlamentare, sondajele arată că

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: