15 iulie, 2017

Furnizorul şi distribuitorul de energie Electrica a încheiat un memorandum de înţelegere cu Fondul Proprietatea prin care va achiziţiona cu 752,03 milioane lei participaţiile pe care FP le deţine în filialele Distribuţie Muntenia Nord, Distribuţie Transilvania Sud, Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnizare.

„Societatea energetică Electrica doreşte să informeze acţionarii că în data de 14 iulie 2017 a încheiat un memorandum de înţelegere cu Fondul Proprietatea în vederea achiziţionării participaţiilor pe care Fondul le deţine în filialele Electrica, respectiv SDEE Distribuţie Muntenia Nord, SDEE Distribuţie Transilvania Sud, SDEE Distribuţie Transilvania Nord şi Electrica Furnizare. Valoarea agregată a tranzacţiei va fi în cuantum de 752.031.841 lei”, arată un comunicat de vineri al Electrica, citat de News.ro.

Părţile intenţionează să semneze documentaţia contractuală aferentă tranzacţiei preconizate după obţinerea aprobărilor necesare corporative şi din partea acţionarilor, la nivelul Electrica şi al filialelor, până în data de 31 octombrie.


„Acţiunile vor fi dobândite de Electrica împreună cu toate drepturile ataşate acestora în conformitate cu legislaţia aplicabilă, incluzând dreptul de a primi dividende, cu excepţia dividendelor aferente anului financiar încheiat la 31 decembrie 2016, care rămân a fi încasate de Fond, astfel cum a fost deja aprobat în Adunările Generale ale Acţionarilor Filialelor din data de 17 mai 2017”, se specifică în comunicat.

Grupul Electrica a înregistrat în trimestrul I al acestui an o pierdere de 51 milioane lei, comparativ cu un profit net de 142 milioane lei în perioada similară a anului trecut.

Electrica a obţinut venituri operaţionale de 1,44 miliarde lei, în scădere cu 5% faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent.

Totodată, compania a distribuit 4,6 TWh de energie electrică, în creştere cu 4%, la 3,68 milioane de utilizatori.


Grupul Electrica are 3,68 milioane de clienţi şi a distribuit aproximativ 17,5 TWh de electricitate în 2016, în creştere cu 2,6% faţă de 2015.

În urma listării companiei la bursă, în 2014, statul nu mai este acţionar majoritar, iar în consiliul de administraţie mai deţine doar trei din şapte locuri. Totuşi, statul, prin Ministerul Energiei, rămâne cel mai mare acţionar, cu o deţinere de 48,78%.

Electrica are în prezent o valoare de piaţă de 4,75 miliarde lei (1,05 miliarde euro).

Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

Victoria lui Donald Trump nu e doar cea pentru postul

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: