luni

15 august, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

2 noiembrie, 2020

Sosirile și înoptările înregistrate în structurile de primire turistică din România au scăzut cu 50,6% și, respectiv, 49,5%, în primele luni ale anului, potrivit datelor Institutului Național de Statistică (INS).

Astfel, sosirile în structurile de cazare turistică au însumat, în primele nouă luni, 5,16 milioane, în scădere cu 50,6% faţă de aceeași perioadă din 2019. Din total, cea mai mare pondere (92,4%) a fost reprezentată de sosirile turiştilor români.

Totodată, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică în perioada menționată au totalizat 12 milioane, în scădere cu 49,5% faţă de perioada ianuarie- septembrie 2019. Din numărul total de înnoptări, în perioada 1.01.-30.09.2020, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 92,9%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 7,1%.


Durata medie a şederii în perioada ianuarie – septembrie a fost 2,4 zile la turiştii români şi de 2,2 zile la turiştii străini.

Mașina personală, cel mai folosit mijloc de transport la venirile și plecările din țară

Tot în primele 9 luni ale anului, sosirile vizitatorilor străini în România, înregistrate la punctele de frontieră, au însumat 4,1 milioane, în scădere cu 59,0% faţă de aceeași perioadă a anului trecut. Mijloacele de transport rutier au fost cele mai utilizate pentru sosirile vizitatorilor străini în România, reprezentând 81,6% din total. În schimb, avionul a fost folosit în cazul a 15,8% din numărul total de sosiri, potrivit INS.

În același interval, plecările vizitatorilor români în străinătate au însumat 7,8 milioane, în scădere cu 57,3% comparativ cu același interval din 2019. Mijloacele de transport rutier și aerian au fost, de asemenea, cele mai utilizate pentru plecările în străinătate, reprezentând 69,6%, respectiv 29,8% din numărul total de plecări.

Scădere cu 49% a numărului de sosiri în septembrie

În luna septembrie, în structurile de primire turistică au fost înregistrate 794.500 de sosiri, în scădere cu 39,5% faţă de cele din luna septembrie 2019. 95,9% din total au fost sosirile turiștilor români.


Tot în septembrie, înnoptările înregistrate în structurile de primire turistică au însumat 1,9 milioane, în scădere cu 36,9% faţă de cele din luna septembrie 2019. Din numărul total de înnoptări, în luna septembrie 2020, înnoptările turiştilor români în structurile de primire turistică cu funcţiuni de cazare au reprezentat 96,2%, în timp ce înnoptările turiştilor străini au reprezentat 3,8%.

Durata medie a şederii în luna septembrie 2020 a fost de 2,4 zile la turiştii români şi de 2,2 zile la turiştii străini.

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Deceniul banilor ieftini (dobânzi mici sau foarte mici la creditele pe termen lung)pentru state  tocmai s-a încheiat . A fost (sau ar fi fost) o perioadă extrem de

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: