luni

6 februarie, 2023

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

21 iulie, 2022

Creșterea economică germană va încetini considerabil pe termen scurt, potrivit mai multor rapoarte, unele previziuni indicând chiar o recesiune în 2023, transmite Euractiv.

Perspectivele economice ale Germaniei arătau bine la începutul anului, însă Fondul Monetar Internațional (FMI) estimează acum că economia va crește cu doar 1,2% din PIB în 2022. Prognoza este semnificativ mai pesimistă și decât cea din mai, când FMI vedea o creștere de 2% din PIB pentru Germania.

Tendința descrescătoare se va menține și în 2023, FMI avertizând că cea mai mare economie a zonei euro va înregistrat o creștere de doar 0,8% din PIB anul viitor.


Un raport al Deutsche Bank prezintă o imagine și mai sumbră și prezice o recesiune în 2023. PIB-ul Germaniei ar urma să înregistreze o contracție de aproximativ 1%. În cazul opririi importurilor de gaze din Rusia, economia germană s-ar putea contracta cu 5% până la 6%, estimează raportul.

Raportul FMI a criticat, de asemenea, modelul de austeritate german și a recomandat mai multă flexibilitate fiscală pentru a aborda criza economică.

Ministrul de finanțe Christian Lindner, cunoscut pentru poziția sa conservatoare în ceea ce privește fiscalitatea, a promis că Germania va reîncepe să respecte pragul privind creșterea datoriei publice începând din 2023.

FMI avertizează că acest lucru ar exacerba și mai mult recesiunea economică. Pentru a face față crizei economice, Germania ar trebui să crească investițiile și să suspende regulile stricte privind datoria pentru încă un an, se arată în raport.


***

Articole recomandate:
Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Citește și:

România a reușit să facă progrese semnificative în ceea ce privește recuperarea decalajului față de media în privind PIB-ului pe cap de locuitor. Odată cu aderarea la NATO

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: