joi

28 martie, 2024

17 februarie, 2020

Economia Germaniei a stagnat în T4 din din 2019, pe fondul încetinirii consumului privat și a cheltuielilor publice legate de investiții, ceea ce ridică noi temeri privind o eventuală recesiune, într-un context în care conservatorii cancelarului Angela Merkel sunt preocupați de găsirea unui nou lider, notează Reuters.

Cea mai mare economie a zonei euro a pierdut din ritmul de creștere pe fondul problemelor din industrie, puternic orientată către export, dar și a schimbărilor de paradigmă din sectorul auto, cel mai important din Germania.

Consumul privat și cheltuielile publice cu investițiile au compensat parțial pentru scăderile din zona de producție, însă dacă acestea vor pierde din ritm în acest an, Germania se va confrunta cu un risc semnificativ de intrare în recesiune, notează presa internațională.

(Citiți și: ”Deutsche Bank prezintă explicit riscul ca epidemia din China să ducă la recesiune globală”)


”Credem că economia germană va continua să flirteze cu recesiune în prima jumătate a acestui an”, notează analiștii de la capital Economics.

O verste bună o reprezintă revizuirea creșterii economice din trimestrul al treilea al anului trecut, de la 0,1% la 0,2% din PIB.


Articole recomandate:

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

articole categorie

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: