luni

27 iunie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

6 septembrie, 2020

Administraţia de la Casa Albă analizează oportunitatea impunerii de restricţii de export asupra celui mai avansat tehnologic producător chinez de semiconductori, o mişcare care ar lovi în „inima” ambiţiei Chinei de a deveni autonomă în zona tehnologiilor critice, transmite MarketWatch.

Agenţiile guvernmantale din Statele Unite sunt în discuţii cu privire la adăugarea Semiconductor Manufacturing International Corp pe „lista entităţilor” Departamentului Comerţului. Acest lucru ar însemna că toate companiile americane care doresc să exporte orice fel de tehnologie către SMIC ar trebui să parcurgă o serie de etape suplimentare, potrivit declaraţiilor unui purtător de cuvânt al Departamentului Apărării.

companie care se află pe această listă de entităţi este Huawei. O eventuală decizie de a impune controlul exporturilor asupra SMIC ar marca o escaladare majoră a relaţiilor dintre SUA şi China şi ar lovi inclusiv în companiile americane de tehnologie, care vând tehnologie de fabricare a chip-urilor în valoare de miliarde de dolari către producătorul chinez.


Principalul argument pentru impunerea acestor restricţii ar fi o eventuală colaborare a SMIC cu instituţiile chineze din domeniul apărării. Un raport sugerează că SMIC ar fi colaborat cu unul dintre cele mai mari conglomerate chineze din domeniul apărării, dar şi că mai mulţi cercetători de la universităţi militare şi-ar fi proiectat activitatea pentru a se potrivit tehnologiilor folosite de SMIC.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

Compania a respins acuzaţiile, un purtător de cuvând precizând că „de la înfiinţare, compania şi-a asumat angajamentul de a nu produce aplicaţii militare”.

SMIC este cel mai mare producător de chip-uri din China. La fel ca majoritatea producătorilor din acest sector, SMIC depinde de companiile americane, care deţin o cotă de 45% din piaţa globală de echipamente de producţie de chip-uri.


Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: