luni

4 iulie, 2022

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

27 iunie, 2014

Însărcinatul cu afaceri al Ambasadei SUA, Duane Butcher, a declarat joi că încurajează reanalizarea unor politici fiscale, precum taxa pe construcţii speciale.

În opinia oficialului american, opinie exprimată la o manifestare organizată de Fondul Proprietatea, această taxă se încadrează în categoria măsurilor care sunt „un factor de descurajare pentru investiţii şi reduc profitul”.

Guvernul României trebuie să se dovedească “un partener de încredere” pentru a permite atragerea de noi investiţii şi pentru a menţine încrederea investitorilor, a declarat, joi, Duane Butcher, la Ziua Investitorilor Fondului Proprietatea, organizată la Mamaia.


În opinia însărcinatului cu afaceri al SUA, politicile publice trebuie să se axeze pe promovarea “unei dezvoltări sustenabile prin legi şi reglementări prietenoase cu mediul de afaceri”, întrucât investiţiile sustenabile aduc, în schimb, venituri mai mari la buget.

“Încurajăm Guvernul să reanalizeze unele politicile fiscale, precum taxa pe construcţii speciale, care reprezintă un factor de descurajare pentru investiţii şi reduc profitul. Încurajăm Ministerul Finanţelor să se consulte cu toţi actorii, inclusiv companiile afectate, în procesul de revizuire a sistemului de redevenţe şi să ia în calcul reanalizarea taxei pe construcţii speciale”, a declarat Duane Butcher.

Un nou însărcinat cu afaceri al SUA, din luna iulie

Oficialul american a susţinut că şi statul, şi companiile, au beneficii de pe urma unui management al companiilor controlate de stat care să respecte bunele practici de business.

Duane Butcher a precizat că un bun management se traduce prin profituri mai mari, guvernul având beneficii deoarece companiile profitabile nu trag în jos bugetul de stat.


“România şi Statele Unite au o alianţă strategică puternică şi profundă. Încurajăm România să facă progrese în ceea ce priveşte întărirea statului de drept şi în lupta sa împotriva corupţiei. Sprijinim eforturile României pentru asigurarea transparenţei, a unui spirit de consultări, predictibilităţii şi bunei guvernanţe, ingrediente-cheie de care investitorii români şi străini, privaţi sau de stat, au nevoie pentru a putea investi şi prospera”, a spus Duane Butcher, aflat la final de mandat.

Un nou însărcinat cu afaceri al SUA, Dean Thompson, va sosi în România în luna iulie.

Îți mulțumim că citești cursdeguvernare.
Abonează-te la newsletter aici.

În decembrie 2012, după ce ambasadorul american Mark Gitenstein şi-a încheiat mandatul în România, Duane Butcher, adjunctul şefului misiunii diplomatice a SUA, a devenit Însărcinatul cu afaceri al misiunii diplomatice a SUA.

El trebuia să ocupe această funcţie până la sosirea noului ambasador al SUA în România.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on pocket

citește și

lasă un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

toate comentariile

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

articole categorie

Citește și:

Consumatorii români aveau, la nivelul anului 2021, o paritate a puterii de cumpărare de 55,5% din media europeană, procent identic cu cel din 2020, cel mai redus de...

Lucrăm momentan la conferința viitoare.

Îți trimitem cele mai noi evenimente pe e-mail pe măsură ce apar: